ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Έκθεση εσωτερικού ελέγχου «καίει» τον αντιπρύτανη

Εντοπίσθηκαν στοιχεία που ενδεχομένως παραπέμπουν σε ποινικά αδικήματα ενώ σύμφωνα με τον Πρύτανη η έρευνα θα προχωρήσει μέχρι τέλους

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μια έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή του Πανεπιστημίου Κύπρου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει εδώ και καιρό ο Εσωτερικός Ελεγκτής του Πανεπιστημίου Κύπρου σε έρευνα που πραγματοποίησε φαίνεται να εντόπισε στοιχεία, που όπως λέγεται, αφορούν τον κ. Κωνσταντίνου σε σχέση με κονδύλια ερευνητικών προγραμμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και που ενδεχομένως να συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με σχετικές τις πληροφορίες η αντίστροφη μέτρηση για τον παραιτηθέντα Αντιπρύτανη ξεκίνησε από την πρόσφατη συνεδρία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου την οποία απασχόλησαν τα όσα αναφέρονται στην υπό αναφορά έκθεσή του ο Εσωτερικού Ελεγκτή.

Η άποψη των μελών της Συγκλήτου προς τον κ. Κωνσταντίνου ήταν ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπρύτανη από τη στιγμή που ενδεχομένως να προκύπτει η ανάγκη διεξαγωγής περαιτέρω έρευνας εναντίον του. Κάτι που έπραξε ο κ. Κωνσταντίνου σήμερα. Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο παραιτηθείς Αντιπρύτανης τα ευρήματα του Εσωτερικού Ελεγκτή φαίνεται να αφορούν καταγγελίες για τις ερευνητικές δραστηριότητές του πριν από τη θητεία της παρούσας Πρυτανείας όπως σημειώνει και δεν αφορούν σε δράσεις της Αντιπρυτανείας ή ευρύτερα της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ωστόσο η χρονική απόσταση μεταξύ των υπό έλεγχο δραστηριοτήτων του κ. Κωνσταντίνου και της παραίτησης του αφήνει από μόνη της ανοικτά ερωτήματα το Πανεπιστήμιο αν και στη σημερινή ανακοίνωση του Πρύτανη σημειώνεται ότι «η έρευνα του Εσωτερικού Ελεγκτή θα προχωρήσει μέχρι τέλους».  

Η θέση της Συγκλήτου

Μετά την παραίτηση Κωνσταντίνου όπως ανακοινώθηκε «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισε την εκλογή Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης στις 12 Σεπτεμβρίου 2018». Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θεμελιώθηκε και εξελίχθηκε στις αρχές της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της αριστείας. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου βεβαιώνει ότι η έρευνα του Εσωτερικού Ελεγκτή θα προχωρήσει μέχρι τέλους, όπως προβλέπουν οι αυστηρές διαδικασίες του Πανεπιστημίου. Ο κ. Χριστοφίδης ανακοίνωσε πως το πόρισμα του Εσωτερικού Ελεγκτή θα διαβιβασθεί πάραυτα στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση