ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:36
 

Εμμένει στη μη εφαρμογή των τετράμηνων εξετάσεων η ΠΣΕΜ

Η νέα ηγεσία των μαθητών συναντήθηκε με την Λήδα Κουρσουμπά και εξέφρασε τους προβληματισμούς της

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου συνάντηση μεταξύ της νέας Γραμματείας της ΠΣΕΜ με την Επίτροπο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, κ. Λήδα Κουρσουμπά. Στα πλαίσια της συνάντησης, η ΠΣΕΜ έθεσε τις απόψεις της για τα ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό σύστημα, εξέφρασε εκ νέου ότι διαφωνεί με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, συνάντηση μεταξύ της νέας Γραμματείας της ΠΣΕΜ με την Επίτροπο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, κ. Λήδα Κουρσουμπά. Στα πλαίσια της συνάντησης ως ΠΣΕΜ θέσαμε τις απόψεις μας για τα ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τους μαθητές γενικότερα.

Συγκεκριμένα, σταθήκαμε στην έντονη διαφωνία μας με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και γενικά τη συντηρητική στροφή που παρατηρείται στη δημόσια εκπαίδευση. Τονίσαμε ότι θέλουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που θα μας παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και κριτική σκέψη και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, που θα προωθεί τη βαθμοθηρία, την ενίσχυση της παραπαιδείας και την αύξηση του άγχους των μαθητών.

Στη συνέχεια συζητήσαμε το ζήτημα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία και της ασφάλειας των μαθητών το οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα. Θίξαμε για ακόμα μια φορά τον κοινωνικό χαρακτήρα τέτοιων φαινομένων και πως τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κάμερες ασφαλείας και ψηλά κάγκελα στα σχολεία αλλά μέσω της πρόληψης και της διαπαιδαγώγησης. Η Επίτροπος μας ανέφερε πως και η ίδια διαφωνεί με την εισαγωγή κατασταλτικών μέτρων και παράλληλα μας ενημέρωσε για προγράμματα πρόληψης της παραβατικότητας τα οποία πρέπει να αυξηθούν και να ενισχυθούν.

Αναφέραμε επίσης τον προβληματισμό μας για το έντονα «στρατοκρατικό» κλίμα και κυνηγητό που παρατηρείται από διευθύνσεις σχολείων σε θέματα στολής και εμφάνισης. Τέτοια φαινόμενα δεν εστιάζουν στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου και της μόρφωσης των μαθητών αλλά αντίθετα αποπροσανατολίζουν από αυτά.

Τέλος, αναφέραμε την άποψη μας για ενδυνάμωση του ρόλου της ΠΣΕΜ και ολόχρονη επαφή και επικοινωνία μεταξύ της ΠΣΕΜ και της Επιτρόπου προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού, κάτι το οποίο επιδιώκει και η ίδια η Επίτροπος όπως μας ενημέρωσε. Ευχαριστήσαμε την Επίτροπο για τη διαχρονική στήριξη που δίνει στο μαθητικό κίνημα και στα δικαιώματα των μαθητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X