ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:33
 

Έτσι βίωσαν την 48ωρη απεργία οι γονείς

Η «Κ» επικοινώνησε με γονιούς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς για την κρίση στην παιδεία

Του Νικόλα Πέτρου

Το γεγονός ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για δύο ολόκληρες μέρες, έφερε σε δύσκολη θέση μεγάλη μερίδα γονιών, αναφορικά με το που θα αφήσουν τα παιδιά τους την Τρίτη και την Τετάρτη, για να μεταβούν στις εργασίες τους. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν αναπόφευκτα παππούδες και γιαγιάδες, με την κίνηση να μεταφέρεται και σε κεντρικά σημεία στη Λευκωσία, όπως η οδός Λήδρας. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για να περάσουν μερικές ώρες απασχόλησης τα παιδιά.

Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι οι γονείς, που δεν χρειάστηκε να μπουν σε αυτή την διαδικασία, εφόσον τα παιδιά ανέλαβαν, μετά από πρωτοβουλία, οργανισμοί ή και όμιλοι εταιρειών στους οποίους εργάζονται. Με αφορμή την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η «Κ» ήρθε σε επαφή με γονείς οι οποίοι εξέφρασαν το πως βιώνουν το τελευταίο 48ωρο, αλλά και τις απόψεις τους για την απόφαση των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, να εφαρμόσουν το μέτρο της απεργίας.

Τι λένε

Τα συμπεράσματα από αυτή την επικοινωνία, ανάγονται στο ότι οι γονείς είναι χωρισμένοι σε τρία μέρη αναφορικά με τις εξελίξεις. Η πρώτη γενική άποψη, είναι εκείνων που θεωρούν λανθασμένους τους χειρισμούς των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αφού η κυβέρνηση έκανε αρκετές υποχωρήσεις για να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, και πως δεν έπρεπε να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα εφαρμόζοντας απεργιακά μέτρα. Η δεύτερη, είναι αυτή που θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί πράττουν σωστά και πως δεν πρέπει να κάνουν πίσω μέχρι να κατακτήσουν τα όσα διεκδικούν. Και η τρίτη άποψη είναι αυτή της αδιαφορίας για το ποιος φταίει ή τι, και απλά περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να μην ταλαιπωρούνται τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ», ένας γονιός που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των εκπαιδευτικών οργανώσεων, «είναι καιρός να ξυπνήσει αυτός ο λαός και οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν πως σε οποιοδήποτε χώρο, όταν οι εργαζόμενοι παραμείνουν ενωμένοι, μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους».

Ωστόσο, υπάρχει και η άκρως αντίθετη άποψη, όπως αυτή ενός άλλου γονιού, ο οποίος θεωρεί ότι «οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι αδικαιολόγητες, διότι έπρεπε πρώτιστα να λάβουν υπόψη τους τα παιδιά τα οποία θα χάσουν τα μαθήματα τους και μετέπειτα την ταλαιπωρία που θα προκαλούσαν σε όσους γονιούς δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση