ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:50
 

Έτσι θα κινηθούν στην 48ωρη απεργία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Αν αποσύρει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου εγώ θα παραιτηθώ, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Του Νικόλα Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, εν όψει των απεργιακών μέτρων που θα εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τρίτη και Τετάρτη, 18-19 Σεπτεμβρίου. Οι πρόεδροι των δύο εκ των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων Γάννος Σωκράτους ΟΕΛΜΕΚ και Φίλιος Φυλακτού ΠΟΕΔ, τοποθετήθηκαν για τα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες όσο αφορά την κρίση που ξέσπασε στην παιδεία αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, «δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης. Ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ενωμένος, παρά τις όποιες προσπάθειες να εκφοβισθεί. Είναι ξεκάθαρο, ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο και εμείς θα αντισταθούμε.»

Ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κάδη, πως οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ανίκανες να πείσουν τα μέλη τους, ο κ. Φυλακτού απάντησε, «έχω να κάνω μια πρόκληση προς την Κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση πάρει τα πράγματα πριν από την 4η Ιουλίου εγώ θα παραιτηθώ».

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, δήλωσε πως, εμείς «δεν απεργούμε ούτε για λεφτά, ούτε για αυξήσεις, αλλά διεκδικούμε τον θεσμικό διάλογο. Ναι, απεργούμε, για τις αποφάσεις που λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί διάλογος. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι σε καμία περίπτωση δε δεσμευτήκαμε σε καμία σύσκεψή και δε συμφωνήσαμε σε καμία πρόταση. Τα εκλεγμένα σώματα μας τα σεβόμαστε και τα υπηρετούμε».

Εν συνέχεια ο κ. Σωκράτους αποκάλυψε πως θα κινηθούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ενόψει της 48ωρης απεργίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κατά την εφαρμογή της 48ωρης απεργίας οι εκπαιδευτικοί δεν θα μεταβούν στα σχολεία αλλά θα παραμείνουν σπίτια τους. Σε ορισμένα σχολεία πιθανώς να τοποθετήσουν πανό σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Την Τρίτη οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών θα παραδώσουν στο πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, υπόμνημα με τα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με την κρίση που ξέσπασε στην παιδεία. Το ίδιο υπόμνημα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα το παραδώσουν την Τετάρτη στους εκπροσώπους το κομμάτων. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεδρίες αρχικά και εν συνέχεια θα συνέλθουν από κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X