ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξομάλυνση σχέσεων στην υγεία, παραμένουν οι μάχες στην παιδεία

Ξεκίνησε ο διάλογος στο υπουργείο Υγείας, η ερχόμενη εβδομάδα κρίνει την συνέχεια στο τομέα της Παιδείας

Δεν λένε να σταματήσουν τα ανοικτά ζητήματα στους τομείς της Υγείας και Παιδείας , καθώς οι εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν.

Αν και στο τομέα της υγείας φαίνεται να υπήρξε μια εξομάλυνση στις σχέσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και συντεχνίας των γιατρών, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο στις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας. Με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να συνεχίζουν να βάζουν κατά ριπάς εναντίων του υπουργού Παιδείας.

Έναρξη διαλόγου

Στο μέτωπο της υγείας η κόντρα ανάμεσα σε υπουργείο και ΠΑΣΥΚΙ φαίνεται να μπήκε προς το παρόν τουλάχιστον στην άκρη καθώς στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας , μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ, οι δύο πλευρές παραμέρισαν τις όποιες πικρίες, και διαφορές αποφασίζοντας την έναρξη εντατικού διαλόγου . Στο οποίο αναμένεται ότι θα συμμετέχει ενεργά ο υπουργός Υγείας και ως πολιτικός προϊστάμενος να δίνει το στίγμα του καθώς θα επιτηρεί κάθε δύο εβδομάδες το έργο που γίνεται και να δίνει κατευθυντήριες γραμμές.

Όπως σημειώνουν οι δύο πλευρές, μέσω του εντατικού διαλόγου θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα στο χώρο, και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ορισμένα μέτρα, τα οποία θα ενισχύσουν περισσότερο τα κρατικά νοσηλευτήρια, για να καταστούν πραγματικά ραχοκοκκαλιά για την αυτονόμηση και για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Προετοιμάζουν το έδαφος

Αν και στην υγεία φαίνεται τα εμπλεκόμενα μέλη να έβαλαν νερό στο κρασί τους και θα προσπαθήσουν μέσα από τον διάλογο να βρουν λύσεις στα προβλήματα, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο στην Παιδεία. Με καθοριστική μέρα για να υπάρξει κάποιου είδους εξομάλυνση στις σχέσεις υπουργού και συνδικαλιστικών οργανώσεων να είναι η ερχόμενη Τρίτη, οπόταν και θα πραγματοποιηθεί καθοριστική συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά από σειρά επιθέσεων από πλευράς ΠΟΕΔ προς το πρόσωπο του υπουργού Παιδείας το γάντι στους χειρισμούς του Κώστα Χαμπιαούρη αναφορικά με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή σήκωσε και η ΟΕΛΜΕΚ.

Συγκεκριμένα η συντεχνία των καθηγητών θεωρεί ότι ο χειρισμός του συγκεκριμένου θέματος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ήταν απαράδεκτος, καθώς ουσιαστικά επιχειρήθηκε ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της ασφάλειας και υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στο θέμα της όποιας ανεπάρκειας μιας ελάχιστης μερίδας καθηγητών. Με τους ίδιους μάλιστα να τονίζουν ότι η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Κατά την συνεδρία της η ΟΕΛΜΕΚ πήρε και τις τελικές τις αποφάσεις που θα καταθέσει στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας . Ενώ τις δικές της αποφάσεις ενόψει της συνάντησης αναμένεται να πάρει το πρωί της Παρασκευής και ΠΟΕΔ.

Στο κάδρο η παραβατικότητα

Σημειώνεται ότι αν και αρχικά αναμενόταν ότι στην συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης θα συζητούνταν τα θέματα ασφάλειας και υγείας φαίνεται ότι τελικώς θα υπάρξει και συζήτηση για την έξαρση της παραβατικότητας.

Καθώς εκπαιδευτικοί αλλά και οργανωμένοι γονείς μετά από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με ξυλοδαρμούς καθηγητών, αλλά και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών τονίζουν ότι θα πρέπει η παραβατικότητα να μπει και αυτή άμεσα στην συζήτηση καθώς σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X