ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:04
 

ΓΓ ΠΟΕΔ: Το Υπουργικό αναγνώρισε την παρανομία της 4ης Ιουλίου

Ο συνδικαλιστικός χρόνος επιστράφηκε στα χαρτιά, μια μέρα μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔ στην Αστυνομία

Του Νικόλα Πέτρου

Την επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνο στις εκπαιδευτικές οργανώσεις σχολίασε με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο συνδικαλιστικός χρόνος είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με τα όσα ήταν συμφωνημένα μέχρι τις 3 Ιουλίου. Ενώ συμπληρώνει πως, «ο μειωμένος αυτός χρόνος επιστράφηκε στις Οργανώσεις στις 4 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο στην ουσία αναγνώρισε την παρανομία που είχε προηγηθεί στις 4 Ιουλίου».

Αυτούσια η ανάρτηση του ΓΓ της ΠΟΕΔ:

«Σε σχέση με τον συνδικαλιστικό χρόνο ο οποίος επιστράφηκε χθες και επίσημα στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μας, ο οποίος είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με τα όσα ίσχυαν συμφωνημένα μέχρι στις 3 Ιουλίου, σημειώνω τα ακόλουθα:

Ο χρόνος αυτός δεν ανήκει σε άτομα αλλά στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και νομοθεσίες.

Ο μειωμένος αυτός χρόνος επιστράφηκε στις Οργανώσεις στις 4 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο στην ουσία αναγνώρισε την παρανομία που είχε προηγηθεί στις 4 Ιουλίου.

Σημειώνω επίσης ότι ο συνδικαλιστικός χρόνος, έστω και μειωμένος επιστράφηκε στα χαρτιά, μια μέρα μετά τις καταγγελίες που προχωρήσαμε ως στελέχη της ΠΟΕΔ προς στην Αστυνομία , για την σχετική παρανομία από μέρους της Κυβέρνησης και δεν ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Η ΠΟΕΔ με τρεις επιστολές της από τις 11/9, 14/9 και 18/9 απαιτούσε τουλάχιστον την εφαρμογή της υλοποιήσης της απόφασης του Υπουργικού της 4ης Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα την κάθετη διαφωνία της με τη ρύθμιση αυτή και ότι επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΟΕΔ για το θέμα.

Η απόφαση αυτή του Υπουργικό Συμβούλιου εφαρμόζεται από σήμερα με καθυστέρηση 15 ημερών, ενώ οι υπόλοιπες αποφάσεις για μείωση του χρόνου των εκπαιδευτικών και του υπεύθυνου τμήματος που είναι σε βάρος μας, εφαρμόζονται πιστά από τις 4/9».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση