ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Για προσπάθεια επηρεασμού μιλούν οι Συνδέσμοι Γονέων

Η πίεση που ασκείταιείναι πολλές φορές έντονη και επίμονη φέρνοντας τους γονείς, μέλη του Συνδέσμου, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση

Newsroom K

Για μια προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών να επηρεάσουν τους Συνδέσμους των σχολείων τους ή στους οποίους οι ίδιοι είναι μέλη κάνει αναφορά ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του η προσπάθεια αυτή γίνεται «ώστε να εκδώσουν ανακοίνωση στήριξης των εκπαιδευτικών στην συνεχιζόμενη διαφορά τους με το Υπουργείο Παιδείας. Η πίεση που ασκείται στους Συνδέσμους Γονέων είναι πολλές φορές έντονη και επίμονη φέρνοντας τους γονείς, μέλη του Συνδέσμου, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση».

Επισημαίνει παράλληλα πως «οι Σύνδεσμοι Γονέων λειτουργούν διαχρονικά ως το στήριγμα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης πρόσφεραν κάθε δυνατή οικονομική και άλλη στήριξη. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία σε Παγκύπρια βάση, οι Σύνδεσμοι Γονέων προσφέρουν κάθε χρόνο πέραν του ενός εκατομμυρίου οικονομική στήριξη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες».

«Ως εκ τούτου ως το ανώτατο θεσμικό όργανο όλων των Συνδέσμων Γονέων, θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται μεμονωμένες ανακοινώσεις στήριξης από τους Σ.Γ. προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους. Η στήριξη αυτή είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται να εκδίδονται ανακοινώσεις για τα αυτονόητα» αναφέρει.

«Για πιο τους λόγους η προσπάθεια που γίνεται σήμερα για να «υποχρεωθούν» οι Σύνδεσμοι Γονέων να τοποθετηθούν υπέρ των εκπαιδευτικών, δεν τιμά κανένα. Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλούμε τους Συνδέσμους Γονέων να εμπιστευτούν τα θεσμικά όργανα των Οργανωμένων Γονιών που εργάζονται με μόνο κριτήριο το συμφέρον των μαθητών και των γονιών. Στις επόμενες μέρες, και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργείου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς την ερχόμενη Πέμπτη, οι Ομοσπονδίες και η Συνομοσπονδία θα προβούν σε πλήρη ενημέρωση των Συνδέσμων Γονέων για τις εξελίξεις και τις θέσεις των Οργανωμένων Γονιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, καλεί «την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να παρέμβουν και να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να προσπαθούν να επηρεάσουν τους τοπικούς συνδέσμους γονέων. Μια τέτοια πράξη είναι κατάφορη ανάμειξη στα εσωτερικά των Γονιών και αποτελεί κατακριτέα πράξη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση