ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:41
 

Η Επιτροπή Παιδείας συζητά την έκθεση της Κομισιόν

Ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε πως δεν μπορεί αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα να συνεχίσει ως έχει και ότι πρέπει «να βρούμε τις ψυχικές δυνάμεις»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα συνεχίσει να συζητά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών – μελών που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων και τα τρωτά της κυπριακής παιδείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του σώματος Κυριάκος Χατζηγιάννης μετά την πρώτη συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Χατζηγιάννης διευκρίνισε ότι στόχος της Επιτροπής Παιδείας είναι να εκπονηθεί πρόγραμμα δράσεων και στοχεύεις ώστε τα αρνητικά να ανασχεθούν ώστε ο τόπος να έχει τη σύγχρονη παιδεία που απαιτούν οι καιροί, οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και το μέλλον των παιδιών του τόπου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα δεν αμφισβητήθηκαν από κανένα εκ των προσκεκλημένων που πήρε το λόγο στην πρώτη συζήτηση της έκθεσης.

Δεν αγνοούμε τα πολύ δυνατά σημεία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ωστόσο η αναγνώριση δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα στρεβλά, σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και πρόσθεσε ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να αναβαθμιστεί στο 50% από το 17% που είναι σήμερα και γενικότερα η εκπαίδευση να δομηθεί σε συνάρτηση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ακόμα πως δεν μπορεί αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα να συνεχίσει ως έχει, προσθέτοντας ότι πρέπει «να βρούμε τις ψυχικές δυνάμεις» να θέσουμε πέραν πάντων το συμφέρον της παιδείας, του τόπου και των νέων γενεών.

Αναφερόμενος στην έκθεση είπε πως αυτή καταγράφει και την κατάσταση και τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης στην Κύπρο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ και καταδεικνύει ότι ξοδεύονται πολλά χρήματα για όχι ανάλογο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ακόμα ότι δεν ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους όλοι ενδιαφερόμενοι και θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στις συνεδρίες που θα ακολουθήσουν.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι η έκθεση επιβεβαιώνει αυτά που γνωρίζουν όλοι και δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία.

«Τα παιδιά μας δεν υστερούν σε τίποτα, είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν τα βοηθά να αποδώσουν όσο μπορούν», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή Παιδείας θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί ενισχύοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πιέζοντας την εκτελεστική εξουσία να λάβει μέτρα για να ανατρέψει τα άσχημα αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X