ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:04
 

Η συνάντηση παγίωσε το αδιέξοδο στην Παιδεία

Επανέρχονται με νέα δυναμικά μέτρα οι εκπαιδευτικοί και προειδοποιούν για αγώνα διαρκείας

Η αρνητική κατάληξη που είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ επισφραγίστηκε με την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων οι οποίες μετά από κοινή συνεδρία αποφάσισαν σειρά μέτρων ως απάντηση στην θέση του υπουργού Παιδείας, ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση αφού πλέον το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες στελέχωσης στην βάση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ότι οι ίδιοι ως υπουργείο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να δουν εάν μπορεί να υπάρξει προοπτική για διάλογο. Ο Κώστας Χαμπιαούρης σε μια προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη του αδιεξόδου προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους για να αποσυρθούν οι προτάσεις του υπουργικού συμβουλίου και να ξεκινήσει η στελέχωση από μηδενική βάση βλέποντας όλα τα δεδομένα στα πλαίσια του εξορθολογισμού.

Επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί καθώς οι ίδιοι έχουν προχωρήσει την στελέχωση στην βάση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα ανέφερε ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες μεταθέσεις. Μάλιστα αν και ανέφερε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει όλα στο τραπέζι του διαλόγου ακόμα και τις αποφάσεις του υπουργικού στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή, επισήμανε ότι δεν μπορεί να σταματήσει η στελέχωση καθώς θα δημιουργηθούν πολλαπλά προβλήματα τον Σεπτέμβριο, ανακοινώνοντας καταληκτικά ότι η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο.

Απάντησαν με μέτρα

Η αδιέξοδος στην οποία οδηγήθηκε η συνάντηση ανάγκασε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν αμέσως κοινή έκτακτη συνεδρία των γραμματείων τους, με την κοινή συνεδρία να επιβεβαιώνει τα όσα προ ημερών είχαν αναφέρει οι τρείς συντεχνίες, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να σταματήσουν το κοινό τους αγώνα εκτός εάν ο υπουργός Παιδείας αποσύρει από το τραπέζι όλες τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώντας τον διάλογο από μηδενική βάση. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έστρεψαν μάλιστα τα πυρά τους προς τον υπουργό Παιδείας καθώς όπως τόνισαν στην ανακοίνωση τους ο κ. Χαμπιαούρης οδήγησε σε ναυάγιο την πρωτοβουλία των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στον χώρο της Εκπαίδευσης, εξαιτίας της αδιαλλαξίας που επέδειξε από την αρχή της σημερινής συνάντησης.

Όπως σημείωσαν εκπαιδευτικοί κύκλοι στην «Κ» παρά τις επίμονες προσπάθειες των ηγεσιών των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και της ευελιξίας που αυτές επέδειξαν, θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου συγκεκριμένες εισηγήσεις για υπέρβαση του αδιεξόδου, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σημειώνοντας ότι η συνάντηση που έγινε μετά από πρωτοβουλία των ίδιων απέδειξε για μια ακόμα φορά το ανέφικτο της συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας.

Επισημαίνουν δε ότι το αδιέξοδο αναγκάζει τους ίδιους να προχωρήσουν με νέα δυναμική κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών σε χώρο και χρόνο που θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί προσεχώς επισημαίνοντας ότι η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σίγουρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως σημείωσαν μάλιστα στην «Κ» εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του την μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την στιγμή μάλιστα όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υποστήριζαν ότι οι όποιες αντιρρήσεις για τον εξορθολογισμό δεν προέρχονταν από τον εκπαιδευτικό κόσμο, αλλά από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις των οποίων πλήττονταν τα συμφέροντα.

Οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μέσω της ανακοίνωσης τους έστειλαν και το μήνυμα προς τον εκπαιδευτικό κόσμο και την Κοινωνία για αγώνα διαρκείας υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Υπουργός Παιδείας και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι οι βασικές αιτίες για τη διαφαινόμενη μη ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μύριζε από νωρίς μπαρούτι

Το τι θα συνέβαινε πάντως στην συνάντηση εκπαιδευτικών οργανώσεων και υπουργού Παιδείας άρχισε να ξεκαθαρίζει από το μεσημέρι της Τρίτης καθώς η ανακοίνωση των μεταθέσεων για την νέα σχολική χρονιά έφερε την έντονη αντίδραση του Γενικού Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους. Συγκεκριμένα στο κατάλογο μεταθέσεων της προδημοτικής εκπαίδευσης τον οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας είχαν αφαιρέσει τον συνδικαλιστικό χρόνο νηπιαγωγού η οποία ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση