ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:26
 

Από Δευτέρας τα σπουδαία για άρση της κρίσης στην Παιδεία

Δεν αναμένεται απόφαση το επόμενο 48ωρο η νέα πρόταση της Κυβέρνησης ανατρέπει τα δεδομένα λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Του Νικόλα Πέτρου

Παράταση δίνεται στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Παιδείας το τελευταίο διάστημα. Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα του Προεδρικού προς τα Κεντρικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορούν να φέρνουν τα πάνω κάτω. Το νέο έγγραφο που απέστειλε η τριμελής Υπουργική Επιτροπή διαλόγου το βράδυ της Πέμπτης ήρθε να ταράξει τα νερά στη κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών συνδικαλιστών.

Εκεί που αναμενόταν να μελετηθεί εξονυχιστικά από τα Συμβούλια των οργανώσεων και εν συνεχεία στην κοινή συνεδρία να παρθεί μια απόφαση, προέκυψε νέα παράταση για άρση του αδιεξόδου. Εν πολλοίς το μήνυμα που περνά προς τα έξω είναι πως άρχισε να δημιουργείται ένα κλίμα διαφωνίας εντός των οργανώσεων, με αποτέλεσμα να είμαστε μια μόλις ανάσα πριν από το πρώτο κουδούνι και οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές να μην έχουν αποφασίσει ακόμη τι στάση πρέπει να κρατήσουν έχοντας στα χέρια τους τη νέα πρόταση.

Ίδιο σκηνικό ίδιο αποτέλεσμα

Αν αναλογιστεί κανείς τα διαμειφθέντα και συγκρίνει τις δύο τελευταίες μέρες θα διαπιστώσει ότι η Πέμπτη και η Παρασκευή, οπότε και ήταν προγραμματισμένες οι δύο κοινές συνεδρίες των εκπαιδευτικών, δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους. Η μεν Πέμπτη ξεκίνησε με αισιοδοξία ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συζητούσαν το πρωί στα Κεντρικά τους Συμβούλια τη νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της 4ης Σεπτεμβρίου και εν συνέχεια θα συνέρχονταν και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να πάρουν μια απόφαση.

Η δε Παρασκευή εμπεριείχε την ίδια ακριβώς ατζέντα για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά είχαν μια νέα πρόταση. Εν ολίγοις το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο αφού και στις δύο περιπτώσεις οι κοινές συνεδρίες μεταξύ της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, δεν κατέληξαν πουθενά.

Νέα σχολική χρονιά χωρίς αποφάσεις

Στο κλίμα αυτό η πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί, με τους μαθητές να διαβαίνουν το κατώφλι των σχολείων τους χωρίς να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και κυβέρνηση. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο γ.γ. της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, «μέχρι τη Δευτέρα δεν θα τοποθετηθεί καμία οργάνωση τελεσίδικα επί του θέματος», και ανακοίνωσε πως έχει προγραμματιστεί εκ νέου κοινή συνεδρία για την Δευτέρα.

Αυτό που αναμένεται να γίνει εντός του Σαββατοκύριακου είναι η κάθε οργάνωση ξεχωριστά να μελετήσει τη νέα πρόταση και να πάρει τις δικές της αποφάσεις, τις οποίες θα μεταφέρει στην κοινή συνεδρία της Δευτέρας όπου και θα διαφανεί αν τελικώς θα παρθεί κάποια απόφαση από κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ

Τελικά νίκησε το Χαλιφάτο των εκπαιδευτικών καθώς το σύμπαν του τρίκκι-Νίκκι περιλαμβάνει κυρίως την ημιορεινή Λεμεσό, τα νόμιμα τέκνα του και τα τέκνα αυτών.

Τηλέμαχος Αφηρημένος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση