ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
 

Καταγγελία: Κυλικειάρχης διακινεί ναρκωτικά σε σχολείο

70 μαθητές συνελήφθησαν για υποθέσεις ναρκωτικών κατά το 2018

Του Νικόλα Πέτρου

Το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία συζητήθηκε ενώπιον της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού. Το όλο ζήτημα ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη τριών νεαρών προσώπων έξω από σχολείο στην Πάφο.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, ανέφερε πως βασίζονται πάνω σε στοιχεία της πανευρωπαϊκής έρευνας η οποία γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ανησυχεί ιδιαιτέρως την Αστυνομία η όλη κατάσταση παρόλο που η εν λόγω έρευνα καταδεικνύει ότι σαν χώρα έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών. Υπογράμμισε, δε πως η ΥΚΑΝ από το 2007 όρισε για κάθε σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης σημεία επαφής όπου οι Διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να αναφέρουν την οποιαδήποτε υποψία έχουν για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κ. Σεργίδης, πρόσθεσε δε πως κατά το 2018 συνελήφθησαν συνολικά 70 μαθητές για υποθέσεις ναρκωτικών, εκ των οποίων οι 68 παραπέμφθηκαν σε θεραπευτικά προγράμματα με στόχο την απεξάρτηση τους, ενώ οι υποθέσεις των άλλων δύο μαθητών βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Κάτι άλλο το οποίο αναφέρθηκε εντός της Επιτροπής και άφησε άφωνους όλους του παρευρισκόμενους ήταν τα όσα κατήγγειλε εκπρόσωπος της Οργάνωσης Foundation for a Drug-Free World, η οποία τόνισε ότι κυλικειάρχης σχολείου στη Λεμεσό διακινεί ναρκωτικά σε μαθητές, ενώ πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος Γονέων του εν λόγω σχολείου επιχείρησε να προβεί σε διαβήματα αλλά δέχεται απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο. Απαντώντας στην εν λόγω καταγγελία ο κ. Σεργίδης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί μια τέτοια καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας από την Οργάνωση στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X