ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Καταγγελία: Κυλικειάρχης διακινεί ναρκωτικά σε σχολείο

70 μαθητές συνελήφθησαν για υποθέσεις ναρκωτικών κατά το 2018

Του Νικόλα Πέτρου

Το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία συζητήθηκε ενώπιον της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού. Το όλο ζήτημα ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη τριών νεαρών προσώπων έξω από σχολείο στην Πάφο.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, ανέφερε πως βασίζονται πάνω σε στοιχεία της πανευρωπαϊκής έρευνας η οποία γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ανησυχεί ιδιαιτέρως την Αστυνομία η όλη κατάσταση παρόλο που η εν λόγω έρευνα καταδεικνύει ότι σαν χώρα έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών. Υπογράμμισε, δε πως η ΥΚΑΝ από το 2007 όρισε για κάθε σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης σημεία επαφής όπου οι Διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να αναφέρουν την οποιαδήποτε υποψία έχουν για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κ. Σεργίδης, πρόσθεσε δε πως κατά το 2018 συνελήφθησαν συνολικά 70 μαθητές για υποθέσεις ναρκωτικών, εκ των οποίων οι 68 παραπέμφθηκαν σε θεραπευτικά προγράμματα με στόχο την απεξάρτηση τους, ενώ οι υποθέσεις των άλλων δύο μαθητών βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Κάτι άλλο το οποίο αναφέρθηκε εντός της Επιτροπής και άφησε άφωνους όλους του παρευρισκόμενους ήταν τα όσα κατήγγειλε εκπρόσωπος της Οργάνωσης Foundation for a Drug-Free World, η οποία τόνισε ότι κυλικειάρχης σχολείου στη Λεμεσό διακινεί ναρκωτικά σε μαθητές, ενώ πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος Γονέων του εν λόγω σχολείου επιχείρησε να προβεί σε διαβήματα αλλά δέχεται απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο. Απαντώντας στην εν λόγω καταγγελία ο κ. Σεργίδης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί μια τέτοια καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας από την Οργάνωση στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X