ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

Αρκετοί γονείς δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, αναφέρει στην «Κ» ο Κυριάκος Νικηφόρου

Του Νικόλα Πέτρου

Σε άλλες διαστάσεις περνάει η κρίση στην παιδεία. Αυτό που χαρακτηρίστηκε πολλές ως το έσχατο μέτρο (απεργία), από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Την Τρίτη και την Τετάρτη όλα τα δημόσια σχολεία ανά το παγκύπριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω των απεργιακών μέτρων που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Η κρίση η οποία ξέσπασε τους τελευταίους μήνες πλέον οδηγείται σε άλλα μονοπάτια που η κυβέρνηση καλείται να λύσει. Όπως κάθε συνδικαλιστική απεργία έτσι και αυτή έχει τους δικούς της πληγέντες. Στην προκειμένη περίπτωση αυτοί που άρχισαν ήδη να επηρεάζονται από αυτή την μετωπική επίθεση κυβέρνησης και εκπαιδευτικών, είναι οι μαθητές και οι γονείς. Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν αρκετοί γονείς που δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους ενόψει της 48ωρης απεργίας.

Από την άλλη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, αποκάλυψαν το πως θα κινηθούν στο προσεχές διήμερο. Όπως ανέφεραν οι ηγέτες των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι εκπαιδευτικοί δεν θα μεταβούν την Τρίτη και την Τετάρτη στα σχολεία όπου εργάζονται. Ο μόνος λόγος που πιθανώς να μεταβούν στα σχολεία ορισμένα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι για να κρεμάσουν ορισμένα πανό διαμαρτυρίας. Οπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τρίτη θα παραδώσουν υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, για το αδιέξοδο στην παιδεία και τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Το ίδιο υπόμνημα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων την Τετάρτη. ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεδρίες και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρία, πιθανώς για λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν προκύψει ενέργεια από την κυβέρνηση που θα ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση.

Ανήσυχοι οι γονείς

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Νικηφόρου, υπάρχουν δύο είναι τα ζητήματα τα οποία εγείρουν ανήσυχοι οι γονείς των μαθητών τις τελευταίες ημέρες. Το πρώτο είναι πως αρκετοί γονείς δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους το ερχόμενο διήμερο, για να πάνε στις δουλειές τους, λόγω της 48ωρης απεργίας που θα εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία κατά πόσο θα αναπληρωθούν τα μαθήματα τα οποία θα χάσουν κυρίως οι τελειόφοιτοι μαθητές, πόσο μάλλον αν παραταθεί αυτή η κρίση.
«Υπήρξαν αρκετοί γονείς που αναγκάστηκαν να πάρουν άδεια γιατί δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους», σημείωσε. Κληθείς να σχολιάσει το ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν εκ νέου, για λήψη πιθανώς νέων μέτρων ,ο κ. Νικηφόρου, ανέφερε πως, δεν θα ήθελε να σχολιάσει τα οποιαδήποτε σενάρια, και ευελπιστεί πως μέχρι την Παρασκευή θα βρεθεί μια διέξοδος στο αδιέξοδο, γιατί τότε θα μπούμε σε άλλα σενάρια και θα μιλάμε για πραγματικά προβλήματα στην παιδεία, όπως σημείωσε.

Θα το αφήσουν έτσι;

Η εξέλιξη των πραγμάτων εγείρονται ερωτήματα και ειδικά εφόσον ούτε η κυβέρνηση, αλλά και ούτε οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δείχνουν να είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποια υποχώρηση. Τα ερωτήματα άπτονται του μέλλοντος της φετινής σχολικής χρονιάς, πιθανές ελλείψεις που δύναται να δημιουργηθούν σε παράδοση μαθημάτων και σχολικών ωρών αλλά και τις δυσκολίες που καταγράφονται με τους γονείς και τα παιδιά τους . Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την Πέμπτη θα συνεδριάσουν για τη συνέχεια και από πλευράς της η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε η «Κ» στην Κυριακάτικη έντυπη έκδοση της πλέον ποντάρει στις αντιδράσεις του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X