ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:37
 

Μαίνεται η αντιπαράθεση στο χώρο της παιδείας

Ανοίγουν τα χαρτιά τους αύριο οι εκπαιδευτικοί σε δημοσιογραφική διασκέψη

Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση στο χώρο της Παιδείας, καθώς η πρόθεση για εξορθολογισμό των διδακτικών περιόδων των εκπαιδευτικών οι οποίες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους. Μάλιστα σημειώνουν, ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στον όποιο διάλογο παρά το συνεχές κάλεσμα από τα ΜΜΕ του υπουργού Παιδείας, αν προηγουμένως δεν αποσύρει τις προτάσεις που έχει καταθέσει, ώστε ο διάλογος για το θέμα να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Επόμενες κινήσεις

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν περαιτέρω πίεση στην πλευρά του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται μέσω της συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιήσουν αύριο θα δώσουν την δική τους οπτική όσον αφορά τον εξορθολογισμό τον οποίο επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνουν ότι υπάρχουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες το υπουργείο Παιδείας μπορεί να προχωρήσει σε εξορθολογισμό χωρίς να επηρεάσει το εργασιακό καθεστώς τους.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων, θα εφαρμόσουν σκληρά μέτρα καθώς θεωρούν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει πλέον ανοίξει πόλεμο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους εκπαιδευτικούς, προχωρώντας σε ετσιθελικές συμπεριφορές και σε ενημέρωσή τους εκ των υστέρων, τη στιγμή που για χρόνια οι ίδιες αποτελούσαν σύμμαχο και συνεργάτη του εκάστοτε υπουργού σε όποιες αλλαγές εγίνοντο στην δημόσια εκπαίδευση.

Τονίζουν δε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μειώσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών οργανώσεων αλλά ούτε και να αμφισβητήσουν το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία αφήνοντας υπονοούμενα για τις ώρες διδασκαλίας τους αλλά και τον μισθό που παίρνουν από το κράτος. 

Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί κύκλοι στην «Κ», μέσα από την κοινή κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις το πρωί της Παρασκευής στην οποία το παρόν τους θα δώσει και αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, στο υπουργείο Παιδείας θα διαφανεί η αντίθεση της πλειονότητας των εκπαιδευτικών στις επιδιωκόμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.
Μάλιστα σημειώνουν ότι θα καταρριφθεί και ο «μύθος», όπως τον χαρακτηρίζουν, του υπουργείου Παιδείας ότι η αντίδραση στον εξορθολογισμό προέρχεται από τους συνδικαλιστές και όχι από τους εκπαιδευτικούς.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν στην εφημερίδα και το γεγονός ότι η στάση του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να κατάφερε να ενώσει όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και όλες τις παρατάξεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Εκτιμώντας ότι θα πρόκειται για μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ετοίμασαν και φανελές στις οποίες θα προμηθεύσουν στους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις οποίες αναγράφετε το σύνθημα «όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου»

Προχωρούν κανονικά

Παρά τις αντιδράσεις που υφίστανται από τις εκπαδευτικές οργανώσεις αλλά και τις επικρίσεις που δέχεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, φαίνεται να παρουσιάζεται έτοιμος να εφαρμόσει τις αλλαγές που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να σταματά να απευθύνει έκκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να επιστρέψουν στο διάλογο.

Επιδιώκει την εξεύρεση λύσεων σε άλλα θέματα που αφορούν τον εξορθολογισμό χωρίς, για την ώρα τουλάχιστον, το υπουργείο Παιδείας να παρουσιάζεται έτοιμο να κάνει την «χάρη» στους εκπαιδευτικούς και να αποσύρει τις αποφάσεις που πήρε το Υπουργικό μετά και από την εισήγηση του Κώστα Χαμπιαούρη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε επανειλημμένα ο υπουργός, θα σεβαστεί μέχρι τέλους την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι εάν υπάρξει θέληση και από τις δύο πλευρές για διάλογο τότε μπορεί να υπάρξουν οι λύσεις και να εκλείψουν οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας στην «Κ» οι δικές τους προτάσεις είναι βασισμένες πάνω σε εισηγήσεις τόσο του Γενικού Ελεγκτή όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σημειώνουν μάλιστα ότι εάν συνεχίσουμε με τα σημερινά δεδομένα σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχουν χρήματα στο υπουργείο Παιδείας για αναπτυξιακά έργα. Προσθέτουν δε ότι το κονδύλι για έργα λόγω της παρούσας κατάστασης ανέρχεται σήμερα μόλις στα 30 εκατομμύρια ευρώ με τον συνολικό προϋπολογισμό του υπουργείου να ανέρχεται στο 1,07 δις. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X