ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαζική αποχή των μαθητών κατά των τετράμηνων εξετάσεων (φωτος)

«Όσοι προσπαθούν να κάνουν τα σχολεία μας εξεταστικά κέντρα δεν θα τους περάσεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ

Του Νικόλα Πέτρου

Μαζική αποχή από τα μαθήματα τους πραγματοποίησαν οι μαθητές το πρωί της Παρασκευής σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Οι μαθητές κατά την 3η και 4η περίοδο έμειναν εκτός τάξης, διαμαρτυρόμενοι για τον θεσμό των τετράμηνων εξετάσεων που αναμένεται να μπει σε εφαρμογή με τη νέα σχολική χρονιά.

Η «Κ» βρέθηκε στο Λύκειο Παλλουριώτισσας και απέσπασε δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ, Παναγιώτη Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε ότι «σήμερα οι μαθητές πραγματοποιούν τη δίωρη αποχή τους από τα μαθήματα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο». Σημείωσε δε, πως ξεκαθαρίζουν σαν μαθητικό κίνημα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, προσθέτοντάς, ότι «σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και μια απάντηση σε όσους προσπαθούν να κάνουν τα σχολεία μας εξεταστικά κέντρα πως δεν θα τους περάσεις».

Σημειώνεται δε, ότι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΣΕΜ προ ημερών, ανέφερε πως σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Χαμπιαούρη, εισάκουγε τους προβληματισμούς της και ανακαλούσε την εφαρμογή των τετράμηνων εξετάσεων τότε οι μαθητές δεν θα προέβαιναν σε αποχή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μάλιστα η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωση της μετά το πέρας της συνάντησης διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως από τα 6 σημεία «τα έχουν βρει στα 5,75».

Υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας σε χθενιση του ανακοίνωση αναφέρει πως θέση του υπουργού Παιδείας ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, καλώντας τους παράλληλα, να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για αποχή και να συνεχίσουν τον διάλογο. Πρόσθεσε δε, πως «δυστυχώς, παρά τον εποικοδομητικό διάλογο και τις συγκλίσεις, καθώς και την ικανοποίηση όλων των πλευρών για τα θετικά αποτελέσματα, η ΠΣΕΜ επιμένει στην υλοποίηση των μέτρων αποχής που προκήρυξε για την Παρασκευή, γεγονός το οποίο εγείρει πολλά ερωτηματικά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X