ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζήτησαν την παραίτηση Χαμπιαούρη (φωτος-βίντεο)

Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας όπου συμμετείχαν γύρω στις 4.500 άτομα σύμφωνα με εκτιμήσεις

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήγγειλαν ότι ο υπουργός Παιδείας δεν άφησε αποσπασμένους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, απειλώντας τους με πειθαρχική έρευνα εναντίων τους και ζήτησαν την παραίτηση του Κ. Χαμπιαούρη.  

Ο ίδιος ο Υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter δήλωσε έτοιμος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Υπουργείο Παιδείας.

Με την πορεία που άρχισε από το κίνημα της ΠΟΕΔ και είχε κατάληξη στο υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν σειρά μέτρων που είχαν προαναγγείλει από τις προηγούμενες ημέρες, μετά και την απόφαση του Υπουργικού να προχωρήσει με μέτρα για εξορθολογισμό των διδακτικών τους ωρών.

Οι εκπαιδευτικοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Ζούμε το «θεατράκι» του παραλόγου». Άλλη εκπαιδευτικός κρατούσε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν: « Δημόσια Παιδεία: Βοήθεια, Κυπριακέ Λαέ με κατασφάζουν και μαζί εσένα» και απεικόνιζε κοπέλα πάνω σε φορείο με φιμωμένο το στόμα.

Όπως επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί, η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας θα είναι μόνο η αρχή, ενώ τόνισαν ότι αν δεν αποσυρθούν οι αποφάσεις του Υπουργικού τα όποια μέτρα που θα πάρουν δεν θα αφορούν μόνο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά θα ισχύουν και για όλη την ερχόμενη σχολική χρονιά. Χαρακτηριστικά σημείωσαν ότι «τον επόμενο χρόνο οι κυβερνώντες θα τους νιώσουν έντονα στο πετσί τους». Σε επικοινωνία μας με στελέχη των εκπαιδευτικών οργανώσεων μας λέχθηκε ότι στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας καταρρίφθηκε και ο «μύθος» του υπουργείου Παιδείας, όπως τον χαρακτηρίζουν,  ότι η αντίδραση στον εξορθολογισμό προέρχεται από τους συνδικαλιστές.

Στο χώρο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και ο δρόμος μπροστά από το Υπουργείο ήταν κλειστός.

Πρόκειται για μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, με τον αριθμό των συμμετοχών να φτάνουν σύμφωνα με τις ενδείξεις γύρω στις 4.500 άτομα. Σημειώνεται ότι οι παρόντες στην διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας παρευρέθηκαν με φανέλες στις οποίες αναγραφόταν το σύνθημα «όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου». 

Σημειώνεται ότι στις εκπαιδευτικές οργανώσεις στάλθηκε χθες το απόγευμα πρόσκληση για να προσέλθουν την προσεχή Τρίτη σε διάλογο, χωρίς η στάση αυτή του υπουργού να ακυρώνει την σημερινή τους διαμαρτυρία, καθώς οι ίδιοι θα επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου μόνο με την απόσυρση όλων των προτάσεων του υπουργικού.

Μήνυμα αλληλεγγύης από ΠΕΟ

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η ΠΕΟ στους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της κινητοποίησής τους. Σε ανακοίνωσή της εκφράζει «την έντονη ανησυχία και την αντίθεση μας για την επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα από τις αποφάσεις για τον δήθεν εξορθολογισμό στην εκπαίδευση, στο δημόσιο σχολείο, στη συνδικαλιστική δράση και τους συνδικαλιστές».

«Καταδικάζουμε τον ετσιθελισμό και τις μονομερείς αποφάσεις. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν σοβαρό πλήγμα στο δομημένο κοινωνικό διάλογο και υποσκάπτουν τις εργασιακές σχέσεις». Προστίθεται ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ως αντιπρόσωποι εσάς των χιλιάδων εκπαιδευτικών για διευκολύνσεις που να τους επιτρέπουν να ασκούν το ρόλο τους, είναι κατοχυρωμένα σε διεθνείς συμβάσεις, είναι δικαιώματα που κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X