ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:10
 

Μεμονωμένο περιστατικό λέει το Υπουργείο για τους μαθητές και τα εθνικιστικά συνθήματα (βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που τραβήχτηκε στο Λύκειο Αγ. Ιωάννη στη Λεμεσό

Του Νικόλα Πέτρου

Προβληματισμούς και αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό. Ομάδα μαθητών παρατάχθηκε στην αυλή του σχολείου με στρατιωτικό βηματισμό και άρχισαν να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χρήστες να καταδικάζουν το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι μαθητές προέβησαν σε αυτή την ενέργεια λίγο μετά από πρόβα που διεξήγαγε το σχολείο για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όταν υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης το εν λόγω περιστατικό τότε επενέβησαν για να τους σταματήσουν.

Μιλώντας στην «Κ» ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, ανέφερε πως το σχολείο δεν έχει καμία εμπλοκή και ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ συμπλήρωσε, πως μόλις πληροφορήθηκαν για το συμβάν επικοινώνησαν με την σχολική μονάδα, η οποία τους επιβεβαίωσε το γεγονός και στη συνέχεια μπήκαν στην διαδικασία να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο κ. Λούης, εξήγησε, πως «η σχολική μονάδα κουβέντιασε με τα παιδιά για να διαφανεί πιο κίνητρο είχαν, τι τους ώθησε να προβούν σε αυτή την ενέργεια, αλλά και για να κατανοήσουν αυτό που έχουν κάνει».

Πρόσθεσε δε, πως «ο πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου μας έστειλε επιστολή για αυτό το θέμα μέσω της οποίας αναφέρει ότι δεν είχαν πρόθεση για ρατσιστικά ή εθνικιστικά συνθήματα και μας λέει πως το σχολείο έχει πολυπολυτισμικό χαρακτήρα. Το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν είναι σωστό μέσα στις σχολικές μονάδες, ούτε να δίνονται στρατιωτικά παραγγέλματα ούτε να προάγεται οποιαδήποτε μορφή έντονων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών ή ακραίων συνθημάτων».

«Πάντοτε με οδηγίες μας κατά τις συσκέψεις των καθηγητών φυσική αγωγής και μέσω εγκυκλίου, ιδιαίτερα για τις παρελάσεις, λέμε ότι απαγορεύεται ρητός η αναφώνηση οποιουδήποτέ συνθήματος, κατέληξε.

Σημειώνεται πως τέτοιου είδους συνθήματα έχουν απαγορευτεί να λέγονται εντός των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, πόσο μάλλον στην αυλή ενός σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X