ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:26
 

Να απαλλαγεί από ενοικία για να μείωσει τα έξοδα του επιθυμεί το ΤΕΠΑΚ

Στόχος του Πανεπιστήμιου και η δημιουργία 400 κλινών για φοιτητές του πανεπιστημίου στο οικισμό Βερεγγάρια

Tην πρόθεση του ΤΕΠΑΚ να προχωρήσει σε μείωση των ενοικιαζομένων κτηρίων που χρησιμοποίει με στόχο να μειωθούν και τα έξοδα του Πανεπιστήμιου ανέφερε κατά την σημερινή συνεδρία της επιτροπής Παιδείας της βουλής ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ανδρέας Αναγιωτός. Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής ο κύριος Αναγιωτός στα πλαίσια της συζήτησης για το προϋπολογισμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος για το 2018 σημείωσε ότι αν και ο στόχος είναι, το πανεπιστήμιο να παραμείνει εντός του πυρήνα της πόλης της Λεμεσού γίνονται προσπάθειες να μειώθουν τα ενοικιαζόμενα κτήρια που χρησιμοποιεί και να συνεχίσει τις εργασίες του μέσα από τα ιδιόκτητα κτήρια του πανεπιστημίου.

Για τον σκοπό αυτό όπως ανέφερε ο κύριος Αναγιωτός γίνονται συστηματικές προσπάθειες με αποτέλεσμα από τα 42 ενοικιαζόμενα κτήρια που είχε το πανεπιστήμιο το 2009 σήμερα να έχει 31, με τον στόχο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια να είναι να μειωθεί ο αριθμός αυτός στα 20. Με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου να υποστηρίζει ότι μέσα από την εκμετάλλευση των ιδιοκτητών κτηρίων του ΤΕΠΑΚ καθώς και χώρους που θα δοθούν από το κράτος θα μπορέσει το πανεπιστήμιο να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα.

Δημιουργία 400 κλινών

Παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για μείωση των κτηρίων που ενοικιάζει το ΤΕΠΑΚ, το πανεπιστήμιο περιμένει και την παραχώρηση μεγάλου μέρους του οικισμού Βερεγγάρια από το κράτος για την δημιουργία 400κλινών διαμονής των φοιτητών όπως επίσης και αθλητικών εγκαταστάσεων. Αφού σήμερα το πανεπιστήμιο ξοδεύει ένα ποσό γύρω στις 830 χιλιάδες ετησίως για την ενοικίαση 160 κλινών για φοιτητές.

Τοποθετούνται για το ερευνητικό κέντρο Καρκίνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης στη επιτροπή ο πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννης τόνισε στο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ ότι θα πρέπει να αποσταλούν γραπτώς μέχρι την Παρασκευή οι απαντήσεις του πανεπιστημίου στις ερωτήσεις βουλευτών όσο αφορά την δημιουργία ερευνητικού κέντρου για τον καρκίνο σε συνεργασία με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο. Αφού στην ερχόμενη συνεδρία της επιτροπής αναμένεται η τελική τοποθέτηση των βουλευτών για να οδηγηθεί η πρόταση στην ολομέλεια για ψήφιση. Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη του στην «Κ» την περασμένη Κυριακή ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ανδρέας Αναγιωτός σημείωσε ότι το μόνο που απομένει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας του κέντρου είναι η τελική έγκριση της βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X