ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όλοι εναντίον όλων στην Παιδεία με αρχή τις διδακτικές ώρες

Δεν έχει τέλος η δημόσια αντιπαράθεση, μέτρα για όλα τη χρονιά ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές, έκκληση για ψυχραιμία από την κυβέρνηση

Newsroom K

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κόντρα στο χώρο της Παιδείας με τις αντιπαραθέσεις και τους λεκτικούς διαξιφισμούς να είναι καθημερινό φαινόμενο. Στα όσα λέγονται, όπως κατέγραψε η "Κ" μπήκε και ο Αρχιεπίσκοπος με τους εκπαιδευτικούς να του απαντούν. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ εδώ. 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσα από δημόσιες εμφανίσεις, αυξάνουν την ένταση προς τον Υπ. Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη τονίζοντας πως δεν μπορούν πλέον να συνεργαστούν μαζί του, ζητώντας άμεσα την απομάκρυνσή του. 

Παράλληλα θέλουν ανατροπή όπως λένε των τετελεσμένων που δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας και σημειώνουν πως σε καμία περίπτωσή δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου εάν το υπουργικό συμβούλιο δεν αναιρέσει τις όποιες αποφάσεις έχει πάρει, αφού όπως τονίζεται αυτές δεν είναι προϊόν διαλόγου και έχουν ως στόχο ουσιαστικά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Οι τροποποιήσεις το πρόβλημα

Οι αποφάσεις για τις οποίες ο λόγος, αφορούν τις τροποποιήσεις στις διδακτικές ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας ανέβασε την ένταση, καθώς οι εκπαιδευτικοί τη θεώρησαν ως «αιτία πολέμου» αφού όπως υποστηρίζουν η προσπάθεια είναι να πληγεί το συνδικαλιστικό τους έργο και να οδηγηθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλείσιμο.

Ο Υπ. Παιδείας σημείωσε σε συνέντευξη του στην «Κ» ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, ενώ πληροφορίες  αναφέρουν ότι έγινε ενημέρωση στα επαρχιακά γραφεία του υπουργείου Παιδείας όπως προχωρήσουν στην στελέχωση των σχολείων για την νέα σχολική χρονιά, βασισμένα πάνω στις αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου.

Μέτρα για όλη τη χρονιά

Συνακόλουθα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μελετούν τα επόμενα βήματα τους, καθώς θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να παρακαθίσουν στο διάλογο. Τα όποια μέτρα πάρουν δεν θα αφορούν μόνο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά θα έχουν ισχύ για όλη την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Όπως τονίζουν μάλιστα η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται εκβιαστικά σε μια περίοδο όπου οι διεργασίες για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα έπρεπε να είναι έντονες, διεργασίες που όπως σημειώνουν το υπουργείο Παιδείας αλλά και το υπουργικό συμβούλιο θυσιάζουν και στρέφονται αποκλειστικά προς την διάλυση των συντεχνιών αλλά και των συνδικαλιστών οι οποίοι τις αποτελούν. Μάλιστα όπως τονίζεται από πλευράς συντεχνιών η κόντρα που υπήρχε με το υπουργό Παιδείας πλέον είναι ανοικτή και αφορά όλο το υπουργικό καθώς έκανε δεκτές τις εισηγήσεις του αρμόδιου υπουργού.

Πολλαπλά μέτωπα

Πέραν της σύγκρουσης εκπαιδευτικών με τον Υπ. Παιδείας, καταγράφηκε η εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου και η απάντηση των οργανώσεων, η στάση που τηρεί η κυβέρνηση και που για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί αλλά και ο εκνευρισμός των γονιών για τη στάση της ΠΟΕΔ. 

Οι τελευταίοι δε στέκονται στο πλευρό του Υπ. Παιδείας, σχηματοποιώντας έτσι τα μέτωπα. 

Η πολυπλοκότητα αυτή του δημοσίου διαλόγου, δεν αφήνει προς ώρας να ηρεμήσουν τα πνεύματα και κυρίως να διαφανεί με σιγουριά αν μπορεί να εκτονωθεί η κατάσταση και να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά ή όχι. Για την ώρα υπάρχει κάλυψη του Προέδρου Αναστασιάδη στον Κώστα Χαμπιαούρη όποτε δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή από εκεί, ωστόσο εκείνο που πέφτει στο τραπέζι είναι οι δαπάνες και η διάχυση αυτών από το Υπ. Παιδείας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση