ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παν. Κύπρου: Ακυρώθηκαν τα εγκαίνια, ανοίγει η Βιβλιοθήκη

Στις 23 Νοεμβρίου η έναρξη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Παν. Κύπρου

Του Νικόλα Πέτρου

Το Πανεπιστήμιο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης, αναφέρει παρόλο που έχουν ανασταλεί επ΄αόριστον τα προγραμματισμένα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», θα ανοίξει τις πύλες της κανονικά στις 23 Νοεβρίου, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοίνωσε χθες την ακύρωση των επίσημων εγκαινίων του κτηρίου του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», τα οποία είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2018.

Η Βιβλιοθήκη θα ανοίξει τις πύλες της για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για το ευρύ κοινό

Διευκρινίζεται ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για το ευρύ κοινό στις 23 Νοεμβρίου. Το εσωτερικό του κτηρίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένουν κάποιες εξωτερικές εργασίες. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει μεταφερθεί το 80% του υλικού της βιβλιοθήκης στο νέο κτήριο. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί στις 19 Νοεμβρίου 2018, η Αλυσίδα της Γνώσης κατά την οποία θα μεταφερθούν 600 βιβλία από την παλαιά Βιβλιοθήκη στη νέα (πληροφορίες για την εκδήλωση: τηλ. 22894305).

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωινό της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ten Group Services και J&P Overseas πραγματοποίησαν απεργία στο σημείο ανέγερσης της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Κύπρου, «Βιβλιοθήκη Κέντρο Πληροφόρησης- Στέλιος Ιωάννου». Με την απεργία, στην ουσία έχουν σταματήσει οι εργασίες στην βιβλιοθήκη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και των οφειλομένων τους σε κοινωνικές ασφαλίσεις και Ταμείο Προνοίας. Σημειώνεται, πως η διαμαρτυρία στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου συνεχίζεται μέχρι σήμερα.  


Τα ράφια όπου θα τοποθετηθούν τα βιβλία 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση