ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώτη Κύπρια μαθήτρια σε Πανευρωπαιϊκό διαγωνισμό

Η μαθήτρια Άντρια Ευσταθίου από το λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ απέσπασε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιστημών στο Διαγωνισμό EuroScience 2018

Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψαν δύο μαθήτριες του ιδιιωτικού σχολείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ σε πανευρωπαικούς διαγωνισμούςοι οποίοι διεξάχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρακοβία.

Συγκεκριμένα η μαθήτριά Άντρια Ευσταθίου (Γ΄ Λυκείου) απέσπασε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιστημών στο Διαγωνισμό EuroScience 2018 που διεξήχθη στο συνέδριο του EuroScience στην Κρακοβία στις 10/03/2018. Η μαθήτρια κατάφερε μέσα σε τρία μόλις λεπτά να παρουσιάσει και να εξηγήσει επιτυχώς το φαινόμενο της ορμής. Η εργασία της Άντριας με τίτλο «I can break everything because I know physics” προκρίθηκε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό όταν απέσπασε Παγκύπριο Βραβείο στο Διαγωνισμό Science Factor 2018 τον περασμένο Φεβρουάριο όταν με μια εντυπωσιακή κίνηση καράτε, μοίρασε στα δύο μια ξύλινη σανίδα αφού είχε περιγράψει τους φυσικούς νόμους που διέπουν αυτό το φαινόμενο.

Η Άντρια Ευσταθίου ανέλυσε το γεγονός ότι οι αθλητές του άλματος εις ύψος πέφτουν σε σφουγγάρια και όχι στο έδαφος, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στο Δεύτερο Γενικευμένο Νόμο του Νεύτωνα και πως όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος μεταβολής της ορμής του αθλητή τόσο μικρότερη είναι η δύναμη που δέχεται. Προς επιβεβαίωση μάλιστα των όσων είπε, έριξε ένα αυγό πάνω στα σφουγγάρια το οποίο έμεινε άθικτο.

3η θέση στα  μαθηματικά

Παράλληλα η μαθήτρια του σχολείου Μαρίνα Κρητικού (Α΄Γυμνασίου) απέσπασε το 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μαθηματικών στο Διαγωνισμό EuroMath 2018 που διεξήχθη στο συνέδριο του EuroΜath επίσης στην Κρακοβία στις 10/03/2018 όπου συμμετείχαν μαθητές από όλο τον κόσμο. H εργασία της Μαρίνας με τίτλο «Τhe Beauty of the Binary System» προκρίθηκε και αυτή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό όταν απέσπασε Παγκύπριο Βραβείο στο Διαγωνισμό Math Factor 2018.

Συγκεκριμένα η μαθήτρια έθεσε το ερώτημα αν οι υπολογιστές είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους, και αφού ανέλυσε τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από τη λειτουργία ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, εξήγησε ότι οι υπολογιστές χρησιμοποιούν το δυαδικό σύστημα και όχι το δεκαδικό, το οποίο αποτελεί τον πρώτο τρόπο με τον οποίο εμείς, οι άνθρωποι, μαθαίνουμε να μετρούμε. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπολογιστές χρησιμοποιούν μόνο δύο αριθμούς επομένως δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς, αφού εμείς τους κατασκευάσαμε.

Τις μαθήτριες σε αυτή την προσπάθεια τους για να κερδίσουν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία στήριξαν οι καθηγητές Κωνσταντίνος Χατζήπαπας, Μύρια Αγγελή, Γεωργία Χαραλάμπους και Χριστίνα Κρητικού, μια στήριξη η οποία έδωσε στις μαθήτριες την απαιτούμενη δυναμική για να καταφέρουν να ανταγωνιστούν επάξια συμμαθητές τους από άλλες χώρες και να κερδίσουν μάλιστα επάξια την 1η και 3η θέση στους πιο πάνω διαγωνισμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση