ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:58
 

Παραγκωνισμός μαθήτριας με σύνδρομο Down σε σχολική γιορτή (βίντεο)

Κοριτσάκι με σύνδρομο Down ένοιωσε με τον χειρότερο τρόπο την απόρριψη

Newsroom K

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την δημοσιοποίηση του βίντεο από σχολείο στην επαρχία Λευκωσίας που δείχνει τον παραγκωνισμό της μικρής Μαρίας Ραφαέλας σε γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Μαρία ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down ένοιωσε με τον χειρότερο τρόπο την απόρριψη όταν ήρθε η σειρά της να απαγγείλει και το μικρόφωνο πέρασε από πίσω της πηγαίνοντας σε άλλο παιδάκι.

Η μητέρα της μαθήτριας κατάγγειλε:

«Το παιδί έκανε το γύρο στη σκηνή με τα άλλα παιδιά και στάθηκε εκεί περήφανη, όμορφα με ενθουσιασμό και περίμενε να έρθει η σειρά της να πάρει το μικρόφωνο για να απαγγείλει έστω κάτι με τον δικό της τρόπο αφού θα της το επέτρεπαν, δίνοντας της το μικρόφωνο. Αντί αυτού πέρασε το μικρόφωνο το προηγούμενο παιδί από πίσω της και το έδωσε στο επόμενο κορίτσι. Έχουν κάνει και τους συμμαθητές της να συμπράττουν και να σκέφτονται σαν αυτούς. Ποιος είπε σε αυτό το παιδί να προσπεράσει το παιδί μας!! Κι ας μην μου πουν πως στάθηκε σε λάθος θέση στη σειρά επειδή έτσι κι αλλιώς θα απάγγελε με το δικό της τρόπο!! Φυσικά κάποιος τους είπε να το πράξουν αυτό…»

Τη Δευτέρα ο Χαμπιαούρης θα συναντηθεί με την οικογένεια της μαθήτριας Μαρίας Ραφαέλλας

Η υπόθεση αυτή κάνει εδώ τρεις μέρες το γύρο του διαδικτύου με καθολική καταδίκη τον παραγκωνισμό της μικρής. Ο υπουργός Παιδείας, αμέσως μετά την καταγγελία, διέταξε καταγραφή των γεγονότων. Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης θα δεχτεί την οικογένεια της μικρής Μαρίας Ραφαέλλας, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της δεν της δόθηκε το μικρόφωνο στη γιορτή του σχολείου της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Η μητέρα της Μαρίας Ραφαέλας, Ιωάννα, με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης, ενώ τόνισε ότι κανείς από το σχολείο δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της ώστε να απολογηθεί για το περιστατικό. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η διεύθυνση του σχολείου σε αυτή την περίπτωση ήταν να πει «συγγνώμη» και να μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X