ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:25
 

Καδής: Ανθρώπινο λάθος η διαρροή

Θα καταθέσει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο με την οποία ορίζεται ανεξάρτητος ερευνώντας λειτουργός

Newsroom K

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση των εξεταστικών θεμάτων της 6ης Νοεμβρίου αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη και παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού καθώς και σε ενέργειες ή/και παραλείψεις άλλων λειτουργών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος παρέλαβε το πρωί το σχετικό πόρισμα της διοικητικής έρευνας για το θέμα.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καδής είπε ότι «με βάση της διοικητική έρευνα διαφαίνεται ότι οι πιο πάνω λειτουργοί ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».

«Από τα πορίσματα της διοικητικής έρευνας είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες ή/και παραλείψεις των λειτουργών έγιναν μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ομαλά», είπε.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, «θα καταθέσει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για ορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού για έναρξη της διαδικασίας της πειθαρχικής έρευνας για τους λειτουργούς που ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο «αποστέλλει σήμερα τη διοικητική έρευνα στη Νομική Υπηρεσία, ζητώντας να ενημερωθεί άμεσα από τον Γενικό Εισαγγελέα, κατά πόσο με βάση τα πορίσματα της προκύπτει ευρύτερα θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων για να μην υπάρχουν καθόλου σκιές ως προς τη διαδικασία που έχουν ακολουθηθεί»

Επεσήμανε παράλληλα ότι το Υπουργείο Παιδείας «παραμένει προσηλωμένο στην επιτυχή εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών στα θέματα παιδείας, όπως άλλωστε αναμένει και η κοινωνία».
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει περιθώριο παρορμητισμού σε μια τέτοια διαδικασία, ο Υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι απαράδεκτο λάθος το οποίο όμως οφείλεται σε μια απερισκεψία, σε ένα παρορμητισμό ο οποίος καταγράφηκε μέσα στην έκθεση. Το ότι προέρχεται από παρορμητισμό δεν σημαίνει ότι το λάθος δεν ήταν σοβαρό, απαράδεκτο, τραγικό θα έλεγα διότι προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση».

«Από εκεί και πέρα αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι αυτό το λάθος έγινε μόνο τη μια από τις επτά μέρες και δεν πρέπει να τίθεται εν αμφιβόλω η όλη διαδικασία γι’΄αυτό και με την επανάληψη των εξετάσεων που είχαν προγραμματιστεί εκείνη την ημέρα την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο θεωρούμε ότι το θέμα θα λήξει οριστικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το μάθημα της λογοθεραπείας, ο κ. Καδής είπε ότι « από περισσότερες από μια πηγές, από ένα Πρόεδρο Κόμματος της αντιπολίτευσης και από ένα ΜΜΕ, εκφράστηκε ο προβληματισμός ότι ήρθαν στα χέρια τους τα θέματα του μαθήματος της λογοθεραπείας πριν από την εξέταση».

«Όταν ερευνήσαμε αυτό το περιστατικό φάνηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν παραπλανητικές οι πληροφορίες, τα θέματα που μας είχαν δοθεί από αυτές τις πηγές ήταν εντελώς διαφορετικά και δεν είχαν καμία σχέση με τα θέματα των εξετάσεων και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν τη διαδικασία, κάποιοι θέλουν να μην εφαρμοστεί αυτή η σημαντική καινοτομία και μεταρρύθμιση που περιμένει η κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες», σημείωσε.

Ερωτηθείς ποίοι είναι αυτοί, ο Υπουργός είπε ότι «είναι αυτοί που βολεύονταν όλα αυτά τα χρόνια…και περίμεναν να μπουν στην εκπαίδευση με τη σειρά και όχι με τα προσόντα, τις δεξιότητες, τις ικανότητες, της γνώσεις και την εμπειρία τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «ακούστηκαν πολλά για όλη αυτή τη διαδικασία. Κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί, για κάποια αναμένουμε τη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Ακούστηκε για παράδειγμα επανειλημμένα από βουλευτή του ΑΚΕΛ ότι η σύζυγος θεματοθέτη συμμετείχε στις εξετάσεις. Όταν διερευνήθηκε αυτή η πληροφορία φάνηκε ότι δεν υπήρχε στο αρχείο μας τέτοιος θεματοθέτης».

«Άρα, θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να είστε βέβαιοι ότι αν υπάρχουν και από αυτή την έρευνα ευθύνες αυτές θα αποδοθούν και θα δούμε εάν και πώς επηρεάζεται ευρύτερα η διαδικασία», πρόσθεσε.

«Θα δούμε τι θα μας πει ο Γενικός Ελεγκτής και αναλόγως θα δράσουμε. Ήδη πάντως, με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα έχουν διαταχθεί πειθαρχικές έρευνες σε βάρος κάποιων λειτουργών, όχι όμως σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών αλλά σε σχέση με τη μη εξασφάλιση άδειας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ένα θέμα είναι άσχετο με το άλλο», κατέληξε ο Υπουργός.

Σε βουλή και Πινδάρου οι εκπαιδευτικοί

Σε μια άλλη εξέλιξη σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 15:30 εκπαιδευτικοί αναμένεται να διαμαρτυρηθούν έξω από την βουλή για το καθεστώς αορίστου χρόνου, αφού πιστεύουν ότι η λανθασμένη προσέγγιση που έχει το υπουργείο παιδείας για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς αν και εφόσον περάσει συγκεκριμένη πρόταση που θα μετατρέπει όλους τους 30μηνούς εκπαιδευτικούς σε αορίστου χρόνου θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των θέσεων που θα δοθούν στην εκπαίδευση από την νέα διαδικασία.

Όπως υποστηρίζουν θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή στην βουλή και μετά να προχωρήσουμε με τις εξετάσεις. Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Πινδάρου και στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ αφού όπως υποστηρίζουν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της επιτροπής παιδείας αρνείται την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης στην επιτροπή για συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Είναι πολύ λάθος ο υπουργός να μην παραδέχεται τις ευθύνες του και να προσπαθεί με υπεκφυγές και αοριστίες να στρέψει την προσοχή στους πολιτικούς αντιπάλους του. Και άδικο για τους εξεταζόμενους που αντιμετωπίζονται ως κοινωνικό πείραμα στη βορά του κύριου Καδή και του κύριου Αναστασιάδη.

Χριστίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση