ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

ΠΟΕΔ για τα μπουφάν ΕΛΑΜ: Σωστά ενήργησαν στο Δημοτικό Γεροσκήπου

«Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή ή ανάμιξη στη συγκεκριμένη προσφορά»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου ενήργησαν σωστά και προστάτευσαν όλα τα παιδιά, αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ.

Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στο Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου με την προσφορά μπουφάν προς τον Σύνδεσμο Γονέων, με σκοπό αυτά να προσφερθούν σε παιδιά του σχολείου, αναφέρει ότι είναι ενήμερη από την πρώτη στιγμή για το θέμα και τονίζει εμφατικά ότι η Διεύθυνση του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί ενήργησαν βάσει των ισχύοντων Κανονισμών και των οδηγιών που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αποστείλει για τα θέματα αυτά.

«Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή ή ανάμιξη στη συγκεκριμένη προσφορά, αφού κάτι τέτοιο, εξάλλου, δεν επιτρέπεται. Τα Σχολεία δεν μπορούν να δέχονται οποιεσδήποτε προσφορές, γι’ αυτό το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε και έτυχε διαχείρισης από τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ διευκρινίζει ότι ετοιμάστηκαν πακέτα στήριξης για όλα ανεξαίρετα τα παιδιά, που βάσει των κριτηρίων που υπάρχουν, χρήζουν βοήθειας και τα πακέτα παραδόθηκαν στις οικογένειες τηρώντας όλα όσα προβλέπονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών και με αυστηρή διακριτικότητα ώστε κανένα παιδί να μην στιγματιστεί.

«Οι Διευθύνσεις των Σχολείων και οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν και στηρίζουν όλα ανεξαίρετα τα παιδιά και υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ενδεχόμενη διάκριση σε βάρος παιδιών ή οποιαδήποτε πιθανή ρατσιστική συμπεριφορά. Η ΠΟΕΔ και ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται και διαβεβαιώνουν ότι αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η καλλιέργεια στα παιδιά των αξιών του αλληλοσεβασμού, της αλληλοαποδοχής και της αλληλοστήριξης», σημειώνει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι για την Οργάνωση τον εκπαιδευτικό κόσμο το σημαντικό είναι ότι μέσα από τις διαδικασίες που τηρήθηκαν με περισσή προσοχή, κανένα παιδί δεν έτυχε οποιασδήποτε διάκρισης ή ρατσιστικής συμπεριφοράς και συγχαίρει εκτός από τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου για τη σωστή διαχείριση του όλου ζητήματος.

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι θα στηρίξει με όλα τα νόμιμα μέσα τα μέλη της σε περίπτωση που έχουν παραβιαστεί οποιαδήποτε προσωπικά δικαιώματά τους ή αν με οποιοδήποτε παράτυπο και άδικο τρόπο αφήνεται να νοηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη ή εμπλοκή τους στο όλο ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X