ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:34
 

ΠΟΕΔ: Πανέτοιμη να προσέλθει σε ένα καλά δομημένο διάλογο

«Θλίψη και δυσαρέσκεια προκάλεσαν στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Newsroom K

Πανέτοιμη με το κλείσιμο των σχολείων στις 22 Ιουνίου 2018, να προσέλθει σε ένα καλά δομημένο, οργανωμένο και θεσμικό διάλογο για συζήτηση και λήψη σωστών και τολμηρών αποφάσεων επί όλων των εκπαιδευτικών θεμάτων, προκειμένου να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο, ώστε να παρέχει δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση σε όλα ανεξαίρετα τα παιδιά, διαβεβαιώνει ολόκληρη την κοινωνία, η ΠΟΕΔ.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι Θλίψη και δυσαρέσκεια προκάλεσαν στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

«Δηλώσεις οι οποίες μετά από βαθύ και πολυεπίπεδο αναστοχασμό, μετά από νηφάλια, παρά την απογοήτευση και την πικρία, δεύτερη ανάγνωση, θεωρούμε ότι έγιναν στη βάση ελλιπούς και ανακριβούς ενημέρωσης που έτυχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Ο εκπαιδευτικός κόσμος και η εκπαιδευτική/συνδικαλιστική του Οργάνωση, η ΠΟΕΔ, επιτελούν βαρυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο αυστηρά μέσα στο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς να θέλουν να μετατρέψουν, ασφαλώς, το κράτος σε «συνδικαλιστικό φέουδο». Χωρίς να αισθάνονται ότι έχουν εκλεγεί «… για να τυραννούν τον λαό ή για να δημιουργούν προβλήματα». Η ΠΟΕΔ άσκησε, απλώς, το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της ως Οργάνωση και ως Κλάδος, όταν θίγονται τόσο άδικα και αναίτια ο εκπαιδευτικός κόσμος και η ηγεσία της», προσθέτει.

Αυτό έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνεχίζει η Οργάνωση, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, πάντοτε, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα αλλά και δυναμισμό.

«Η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία βρίσκονται στα χέρια πολιτειακών αξιωματούχων, εκλελεγμένων από τον λαό και οφείλουν, πάντοτε, μέσα από τις αναφορές τους αλλά κυρίως μέσα από τα έργα και τις πράξεις τους να τον σέβονται. Ηθικός αυτουργός για την αναστάτωση που προκλήθηκε στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι, αναμφίβολα, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης. Από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του δεκάχρονου μαθητή, εντελώς λανθασμένα, χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προτρέχοντας να γίνει κριτής, δικαστής και τιμωρός», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι ζήτησε συνάντηση με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, του οποίου τον σεβασμό προς τον συνδικαλισμό όχι απλώς δεν αμφισβητεί αλλά και επιβεβαιώνει, προκειμένου να του παραδώσει όλο το σχετικό υλικό που έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες δέκα μέρες.

«Απώτερος σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η ΠΟΕΔ τεκμηριωμένα να παραθέσει και τη δική της άποψη και εκδοχή επί του συγκεκριμένου θέματος ενώπιον του ΠτΔ. Οι βαριές κατηγορίες δια στόματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για, δήθεν, παρέμβαση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ στη διαδικασία της πρώτης διοικητικής έρευνας που διεξαγόταν, δεν αληθεύουν και ουδόλως ευσταθούν. Η διάπραξη ενός τέτοιου αδικήματος από τα πλευράς της ηγεσίας της ΠΟΕΔ θα συνιστούσε αξιόποινη εγκληματική ενέργεια. Η ΠΟΕΔ απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, την πλήρη αποκατάσταση της αξιοπρέπειας τόσο του εκπαιδευτικού κόσμου όσο και των εκπροσώπων του, των συνδικαλιστών, μέσα από την ανάκληση των σχετικών δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας που έχει κάνει σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, αναφέρει η ΠΟΕΔ, απαιτεί από τον νεοδιοριζόμενο Υπουργό Παιδείας, ο οποίος προέρχεται μέσα από τη μεγάλη οικογένεια των εκπαιδευτικών να αποκαταστήσει και τη γέφυρα επικοινωνίας τόσο με την ΠΟΕΔ όσο και με το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, ανακαλώντας και ανασκευάζοντας όλες τις εμπρηστικές δηλώσεις του.

«Μια γέφυρα που θα στηρίζεται στον σεβασμό του εκπαιδευτικού κόσμου και του έργου του, της ΠΟΕΔ και των συνδικαλιστών. Εμείς δημόσια, δηλώνουμε την ξεκάθαρη αυτή πρόθεσή μας για σωστή επικοινωνία. Η ΠΟΕΔ, σεβόμενη πάνω από όλα τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή, διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος και η Οργάνωση θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ψυχή τους, χωρίς να φείδονται κόπων και μόχθων για το καλό της Εκπαίδευσης, για το καλό των εκατό δέκα χιλιάδων παιδιών μας στα σχολεία, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας. Ο ευαίσθητος χώρος της Εκπαίδευσης δεν χωρά συγκρούσεις και εγωισμούς», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι είναι πρόθυμη και πανέτοιμη να προχωρήσει αποκλειστικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, στη συζήτηση του κρίσιμου ζητήματος της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των όποιων κενών, αδυναμιών, ασαφειών που ενδεχομένως υπάρχουν.

«Συζήτηση που επιβάλλεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο του 2018, και στην οποία θα πρέπει να αφιερωθεί ο απαιτούμενος χρόνος και σειρά συναντήσεων που οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνουν για ένα τόσο ευρύ και πολυδιάστατο ζήτημα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση