ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:48
 

Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Ζητούν μείωση των υψηλών διδάκτρων, των ακριβών ενοικίων και επαναφορά του κονδυλίου της φοιτητικής μέριμνας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, η ΠΟΦΕΝ αντιδρώντας στις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση απέναντι στους φοιτητές. Λέει επίσης ότι ο μόνος τρόπος να επανεξεταστεί η πραγματοποίηση της πορείας διαμαρτυρίας είναι το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα αιτήματά της στη συνάντηση που έχει διευθετηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

«Για εμάς ο κόμπος έφτασε στο κτένι. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε παρατηρητές την ίδια ώρα που καταργείται το δικαίωμα των νέων στην μόρφωση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Προστίθεται ότι τα τελευταία χρόνια οι φοιτητές έχουν αναγκαστεί να υποστούν σοβαρά πισωγυρίσματα σε σχέση με την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το κόστος των σπουδών έχει αυξηθεί ραγδαία, ενώ την ίδια στιγμή η φοιτητική μέριμνα και η στήριξη από το κράτος έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα, αναφέρεται.
 
«Πολλοί είναι οι νέοι που εξαιτίας αυτών των εξελίξεων επιλέγουν να μην σπουδάσουν και πολλοί είναι οι φοιτητές που δουλεύουν παράλληλα για να τα βγάλουν πέρα ή ακόμα και διακόπτουν τη φοίτησή τους υπό το βάρος των δυσβάστακτων εξόδων» προστίθεται.
 
Μεταξύ άλλων, η ΠΟΦΕΝ ζητά το συνολικό κονδύλι αλλά και ότι τα κριτήρια για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, ενώ ως πρώτο βήμα ζητά την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να επιστρέψει το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2016.
 
Ακόμη, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων ζητά άμεση μείωση των ενοικίων και καλεί την Κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και για άμεση τροχιοδρόμηση κατασκευής φοιτητικών εστιών.
 
Παράλληλα, ζητά μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που οι φοιτητές πληρώνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διασύνδεση των διδάκτρων με την κάλυψη παροχής βιβλίων κα υλικών μαθημάτων.

Η ΠΟΦΕΝ κάνει τέλος λόγο για γενικότερη επίθεση που δέχεται η παιδεία του τόπου και απευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία στους οργανωμένους μαθητές, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, στις οργανώσεις των πολύτεκνων και στους οργανωμένους γονείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X