ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβληματισμός εκπαιδευτικών από την αύξηση της παραβατικότητας

Έκκληση από πλευράς βουλευτών να πέσουν οι τόνοι και μέσα από διάλογο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα

Του Στέλιου Στυλιανού

Το θέμα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία απασχόλησε την σημερινή συνεδρία της επιτροπής Παιδείας στην βουλή μετά και τα τελευταία γεγονότα αλλά και την αντιπαράθεση που ακολούθησε τον θάνατο του 10χρονου μαθητή.

Όπως σημειώθηκε από βουλευτές θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες σε όλες τις σχολικές μονάδες για να διαφανεί εάν υπάρχει η κατάλληλα ασφάλεια, και στις περιπτώσεις που βρεθούν προβλήματα να κινηθούν οι διαδικασίες για άμεση λύση τους.

Όπως τονίστηκε από βουλευτές το όλο θέμα θα πρέπει να διαχωριστεί από το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 10χρονου μαθητή. Αλλά μέσα από τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν εξαιτίας αυτού του περιστατικού και την διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας στις 29 Μαΐου, να βρεθούν όλες οι αναγκαίες λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως τονίστηκε από μέλη της επιτροπής θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι μετά τις τελευταίες αντιπαραθέσεις και να εγκύψουν όλοι οι φορείς στο να βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις στο πρόβλημα.

Εκφοβισμός καθηγητών και ασφάλεια

Ένα άλλο θέμα το οποίο βάζουν αυτή την φορά οι εκπαιδευτικοί είναι και το θέμα που παρατηρείτε το τελευταίο διάστημα με ξυλοδαρμούς αλλά και εκφοβισμούς μαθητών προς καθηγητές, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να σημειώνουν ότι το όλο θέμα θα πρέπει στο κάδρο της συζήτησης για να βρεθούν λύσεις και σε αυτό το κομμάτι. Όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τα τελευταία γεγονότα με ξυλοδαρμό καθηγητή από μαθητή, αλλά και η βίαιη συμπεριφορά κατά συναδέλφου τους θα πρέπει να προβληματίσει.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ ζητούν όπως επανεξεταστεί και ο αριθμός μαθητών στα εργαστήρια, καθώς όπως σημειώνουν είναι αδύνατον να ελέγχονται από ένα εκπαιδευτικό 16 μαθητές που είναι ο μέγιστος αριθμός στα εργαστήρια την στιγμή μάλιστα που έχουν να διαχειριστούν διάφορα επικίνδυνα μηχανήματα. Όπως τονίζουν ειδικά στα εργαστήρια ο κίνδυνος για τραυματισμό μαθητών είναι περισσότερος και θα πρέπει να γίνουν μελέτες για να διαφανεί εάν μπορεί να υπάρξει μείωση των μαθητών σε κάθε εργαστήριο.

Άμεσες λύσεις

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, τόνισε ότι δεν πρέπει να σπείρετε ο πανικός μετά τα τελευταία περιστατικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις για να μειωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά. Τονίζοντας ότι θα πρέπει όλα τα δεδομένα να επεξεργαστούν εντός καλοκαιριού και να δοθούν λύσεις ενόψει τις νέας χρονιάς.

Παράλληλα ο κ. Νικηφόρου επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν και λύσεις όσο αφορά το κομμάτι των περιφράξεων στα σχολεία, καθώς υπάρχουν σχολεία, στα όποια υπάρχει μόνο υποτυπώδεις περίφραξη με αποτέλεσμα να εισέρχονται εξωσχολικοί και να δημιουργούν προβλήματα.

Με την θέση αυτή μάλιστα συμφώνησαν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού όπως τόνισαν εξωσχολικοί μπαίνουν στις τάξεις γεγονός που αναγκάζει τους ίδιους πολλές φορές να ειδοποιούν την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Συμφωνούν επί της αρχής, δεν τα βρίσκουν στο μενού της έρευνας για ΣΚΤ

«Προς τί τόσο ντόρος για έρευνα; Η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ!!! …ένεν Πρόδρομε ...»
Ai Em  |  09:44

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«Το ύφος «γκαίμπελς» δεν το αλλάζει με τίποτε!!! …όσο μαντάρα και αν τα κάνατε!! …ααα, ναι, φταίει ...»
Ai Em  |  09:39

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση