ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:31
 

Προχωρά η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην εκπαίδευση

Το ΥΠΠ προκήρυξε διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών Συμβούλων για το Συγχρηματοδοτούμενο Έργο «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης

Newsroom K

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην κυπριακή εκπαίδευση, αφού το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), έχοντας θέσει ως στρατηγικό στόχο την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην εκπαίδευση, προκήρυξε διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών Συμβούλων για το Συγχρηματοδοτούμενο Έργο «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης (ΣΥΥ)».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης ενός μείζονος σημασίας έργου για την κυπριακή εκπαίδευση, το οποίο, μέσω ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος, θα βελτιώσει τη διαχείριση πληροφοριών και τον αυτοματισμό των διαδικασιών των Σχολικών Μονάδων, θα επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα διευκολύνει την επικοινωνία και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με την εφαρμογή του ΣΥΥ οι γονείς θα μπορούν άμεσα, όλο το 24ωρο, να ενημερώνονται σχετικά με τις παρουσίες και τα αποτελέσματα των εξετάσεων/διαγωνισμάτων των παιδιών τους. Παράλληλα, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά διάφορα είδη αιτήσεων (εγγραφές/μετεγγραφές κ.λπ.), αλλά θα μπορούν να πραγματοποιούν και τις οικονομικές τους συναλλαγές με το σχολείο.

Οι μαθητές, από την άλλη, θα έχουν άμεση πρόσβαση στο σχολικό τους πρόγραμμα, στο βαθμολόγιο, στα προγράμματα διαγωνισμάτων/εξετάσεων, καθώς και σε κάθε είδους πληροφόρηση για τις σχολικές τους δραστηριότητες (εκδρομές, επισκέψεις, συμμετοχή σε ομίλους κ. λπ.).

Το ΣΥΥ θα αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο και για τους εκπαιδευτικούς, αφού θα τους παρέχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε διαδραστικό βαθμολόγιο, σε παρουσιολόγιο μαθητών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων (άδειες, απουσίες, τοποθετήσεις, μετακινήσεις), ενστάσεων, αναφορών προβλημάτων κ.λπ.

Επίσης, το ΣΥΥ αναμένεται ότι θα αλλάξει και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διοίκησης, ενώ θα παρέχει, παράλληλα, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίδοση και τις απουσίες των μαθητών, την παραβατική συμπεριφορά, τη σχολική αποτυχία κ.λπ.

Σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο του ΣΥΥ είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται από όλα τα είδη συσκευών (έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, ΗΥ κ.ά.), χωρίς κανένα περιορισμό στην τεχνολογία.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι με ειδίκευση την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα προηγμένων τεχνολογιών μπορούν να βρουν τα έγγραφα του διαγωνισμού στον ιστότοποhttp://www.eprocurement.gov.cy. Το Έργο «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης» είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X