ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιρεί δύο από τα μέτρα που αποφάσισε η ΠΟΕΔ

«Πράσινο φως» για απεργιακά μέτρα έδωσαν μετά από ψηφίσματα οι εκπαιδευτικοί

Newsroom K

Ηχηρό «ναι» προς τις ηγεσίες των οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ έδωσαν οι εκπαιδευτικοί για τη λήψη απεργιακών μέτρων. Τα ψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, και τεχνικές σχολές. Στο εν λόγω δημοψήφισμα τα μέλη της κάθε οργάνωσης κλήθηκαν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι», στο αν αποδέχονται να εξουσιοδοτήσουν τις ηγεσίες των οργανώσεων έτσι ώστε να αποφασίσουν για απεργιακά μέτρα.

Λίγο μετά τις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες στα δημοτικά σχολεία που λειτούργησαν ως κέντρα και φιλοξένησαν μέλη της ΠΟΕΔ που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν. Το 94,5% των μελών της ΠΟΕΔ ψήφισε «ναι» στο ψήφισμα, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 4,572 εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο του ΡΙΚ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, η προσέλευση του κόσμου ήταν περισσότερη απ'όση ανέμεναν. Συγκεκριμένα, στις κάλπες προσήλθαν 4,837 μέλη της ΠΟΕΔ, από τα 5700 που ήταν εγγεγραμμενα στους καταλόγους.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού ανέφερε πως το αποτέλεσμα τους αφήνει ικανοποιημένους, και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα. 

Στη συνέχεια ο κ. Φυλακτού πρόσθεσε πως «το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δε θεωρείται αποτέλεσμα νίκης. Είναι αποτέλεσμα ευθύνης. Ως ΠΟΕΔ, αφήνουμε ανοικτό παράθυρο για διάλογο».

Παράλληλα, δήλωσε πως η ΠΟΕΔ αιρεί δύο από τα μέτρα τα οποία είχε αποφασίσει. «Τη Δευτέρα οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία και θα γίνει κανονικά ο καταμερισμός τους στις τάξεις», ανέφερε. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, από την εγκύκλιο που απεστάλη, αίρονται τα μέτρα που αφορούν το σχολικό πρόγραμμα,  την κατανομή τάξεων και μαθημάτων, αλλά και τη διανομή βιβλίων.

Την ανάλογη διαδικασία ακολούθησαν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους να δίνουν το «πράσινο φως» για λήψη απεργιακών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ποσοστό 94,93% (5110 ψήφοι) είπαν «ναι», έναντι του «όχι» που σημείωσε μόλις 5,07% (273 ψήφοι).

Ακόμα πιο ηχηρό «ναι» έδωσαν τα μέλη της ΟΛΤΕΚ αφού το 96,65% τάχθηκε υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΔ όπου θα αξιολογηθεί και η πρόταση της Κυβέρνησης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσουν από κοινού τα συμβούλια των τριών οργανώσεων με σκοπό να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Η ποταποτητα καποιων δικαστων φαινεται και απο την κίνηση αγωγης εναντιον του κρατους οταν τους απεκοψε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:10

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Άμαν ε...... η ρκα έβαλε τζιαί ρομανίσι!»
XXX  |  08:03

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X