ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Στο κενό το κάλεσμα Χαμπιαούρη

Η συνεδρία είχε περισσότερο χαρακτήρα τοποθετήσεων αντί διαλόγου

Newsroom K

Άδοξα έληξε η συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών παιδείας και εργασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (31/8), με την κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και κυβέρνηση να μην έχει τελειωμό. Η εν λόγω συνεδρία είχε περισσότερο χαρακτήρα τοποθετήσεων αντί για διαλόγου, που ήταν και το αρχικό ζητούμενο ώστε να βρεθεί μια λύση που να εξομαλύνει την κατάσταση στην παιδεία.

Και κάπως έτσι φτάσαμε μια μόλις ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με το κλίμα μεταξυ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του υπουργού Παιδείας να παραμένει τεταμένο, όπως ήταν και λίγους μήνες πριν να κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η επαναφορά της βελτιωμένης, όπως την χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση, πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας που παραπέμπει σε αυτή της 23ης Αυγούστου την οποία απέρριψαν οι εκπαιδευτικοί, δεν βοήθησε διόλου την κατάσταση, αντιθέτως, φαίνεται να συσπείρωσε για τα καλά τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Το κάλεσμα του υπουργού

Το στίγμα του άφησε το κάλεσμα του υπουργού Παιδείας, στη συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Ο κ. Χαμπιαούρης με μοναδικό του «όπλο» πλέον την νέα πρόταση της Κυβέρνησης, κάλεσε χαρακτηριστικά τους εκπαιδευτικούς τουλάχιστον τέσσερις φορές να αποδεχτούν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν σε διάλογο.

Ωστόσο αυτή η κίνηση από την πλευρά του υπουργού έπεσε στο κενό αφού από πλευράς των εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να ανασταλούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν την 4η Ιουλίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, και να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση χωρίς ετσιθελικές αποφάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί πως παρόλη την ξεκάθαρη άρνηση των εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια της συνεδρίας να αποδεχθούν μια πρόταση την οποία ουσιαστικά έχουν ήδη απορρίψει (πρόταση 23ης Αυγούστου), ο κ. Χαμπιαούρης σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας, επέμενε πως η μόνη λύση για να ακολουθήσει μια εκτενης συζήτηση επί του προβλήματος είναι να αποδεχθούν αυτά που προτείνει η Κυβέρνηση.

Τα μέτρα των συνδικαλιστών

Μετά το ναυάγιο και της νέας πρότασης της Κυβέρνησης, αυτό που προβληματίζει το Προεδρικό δεν είναι άλλο από την στάση που θα κρατήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ποια μέτρα θα πάρουν για να διεκδικήσουν αυτά που ζητούν.

Σημειώνεται η ώρα 10 το πρωί του Σαββάτου (1/9), η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ θα έχουν συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τους οποίους θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση επί των μέτρων που θα προτείνουν οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση