ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά το δεύτερο 24ωρο της απεργίας

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ανάρτησαν πανό σε αερογέφυρα έξω από το Λύκειο Δασούπολης που έγραφε, «όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου»

Του Νικόλα Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου, η συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας και πολιτισμού, με την παρουσία και των ηγετών, των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας συζητήθηκαν τρία θέματα. Κατά το πρώτο θέμα το οποίο απασχόλησε την σημερινή επιτροπή παιδείας, έγινε ενημέρωση όσον αφορά την ετοιμασία και προώθηση σχετικών κανονισμών σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση. Στο δεύτερο, συζητήθηκε, η αναγκαιότητα κατοχύρωσης της ιδιωτικής μουσικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, και το τρίτο αφορούσε τις αυξημένες ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές που δημιουργούνται στην ειδική εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας η ηγεσία των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, παρέδωσαν υπόμνημα, παρόμοιο με αυτό που έδωσαν χθες στην βουλή, στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων όπου καταγράφουν τους λόγους για τους οποίους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν απεργιακά μέτρα. Έντονη είναι η κινητικότητα των εκπαιδευτικών κατά το δεύτερο 24ωρο της απεργίας. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συναντήθηκαν σε συγκεκριμένα σχολεία ανά κάθε επαρχία, για να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας και να μοιράσουν φυλλάδιο.

«Όχι στη διάλυση του δημοσίου σχολείου»

Η «Κ» παρευρέθηκε στο σημείο συνάντησης που όρισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στην Λευκωσία, και σας μεταφέρει τα όσα έγιναν. Δεκάδες εκπαιδευτικοί μαζεύτηκαν στην αερογέφυρα έξω από το Λύκειο Δασούπολης, και ανάρτησαν πανό όπου ανέγραφε, «Όχι στη διάλυση του δημοσίου σχολείου». Οι πλείστοι εξ αυτών φόρεσαν το μπλουζάκι που δόθηκε κατά την μεγάλη πορεία της 28ης Αυγούστου. Εν συνεχεία οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν από την αερογέφυρα και κατευθύνθηκαν προς τα φώτα του «καλησπέρα», για να διανέμουν φυλλάδιο στους οδηγούς των οχημάτων. Το εν λόγω φυλλάδιο, απευθύνεται στους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών, και αναφέρει, ότι, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμμερίζονται την αγωνία για τα παιδία τους, την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή περίοδο για το δημόσιο σχολείο.

«Αυτή η επιστολή έχει σκοπό να σας μιλήσει για το πλήγμα που δέχθηκε αυτό το καλοκαίρι το Δημόσιο Σχολείο και η μόρφωση των παιδιών σας, λόγω των αποφάσεων που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρει μεταξύ άλλων, η επιστολή.

Αυτούσιο το φυλλάδιο- επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X