ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στρατηγική για τη βία στα σχολεία ενέκρινε το Υπουργικό

Σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

Newsroom K

Εθνική Στρατηγική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, η οποία περιλαμβάνει σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

«Από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάπτυξη μας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της σχολικής βίας με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, των υπηρεσιών τους ακόμα και μη κυβερνητικών οργανισμών», ανέφερε ο κ. Καδής στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού.

Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, ενημέρωσε, «έχει γίνει μια εκτεταμένη διαβούλευση ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού, της αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικής συμπεριφοράς και έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο στρατηγικής με μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων σε αυτό το θέμα ατόμων και τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών».

Πρόσθεσε ότι «επίσης εμπλέκονται όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και μετά την έγκριση της στρατηγικής ξεκινάει άμεσα η υλοποίησή της».

«Ήταν ένα θέμα που, αντιλαμβάνεστε, απασχολεί έντονα την κοινωνία μας. Υπάρχουν και λειτουργούν μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς στα σχολεία μας», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Αυτό που θέλαμε, είπε, «είναι όλα αυτά τα μέτρα να μπουν σε ένα ενιαίο πλαίσιο, να ανιχνευθούν τα κενά και να καλυφθούν αυτά τα κενά ενώ να αποφευχθούν και επικαλύψεις και μέσα από την στρατηγική αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται».

Κληθείς να αναφέρει ενδεικτικά κάποια μέτρα απάντησε ότι «έχουμε μέτρα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, όπως σας είπα, την ενημέρωση εκπαιδευτικών». Έχουμε μέτρα, είπε, «που αφορούν τους μαθητές μας, την προώθηση στάσεων και αξιών που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές προς την ειρήνη, προς τον αλληλοσεβασμό». Έχουμε μέτρα, πρόσθεσε, «που στηρίζουν τους ίδιους τους γονείς στο να διαχειριστούν καλύτερα τα παιδιά που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, «ένα ουσιαστικό μέτρο αφορά την παρακολούθηση μέσα από συγκεκριμένους μηχανισμούς και τη δημιουργία τράπεζας δεδομένων όλων των περιστατικών, των γενεσιουργών αιτιών τους και το πως αντιμετωπίζονται, ούτως ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει στα σχολεία μας».

Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξουν και αναλυτικότερες ανακοινώσεις για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η στρατηγική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση