ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:17
 

Συνάντηση ΠΟΦΕΝ με τον Υπ. Παιδείας

Θα συζητήσουν τα τρία αιτήματα, την μείωση των ενοικίων, μείωση διδάκτρων σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και φοιτητική χορηγία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην σκιά της αυριανής εξαγγελθείσας πορείας διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας των μαθητών και φοιτητών, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) συναντιέται σήμερα το μεσημέρι, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων Αντωνία Φράγκου ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας θα συζητήσουν τα τρία βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας, δηλαδή την μείωση των ενοικίων, την μείωση των διδάκτρων σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και την επιστροφή στα επίπεδα του 2012 της φοιτητικής χορηγίας .

Σε ανακοίνωση της στις 25 Ιανουαρίου 2019, η ΠΟΦΕΝ ανέφερε ότι τα αιτήματα της είναι ξεκάθαρα μέσα και από τις συνεδριακές αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ζητά όπως το συνολικό κονδύλι αλλά και ότι τα κριτήρια για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012 και διεκδικεί ως πρώτο βήμα την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να επιστρέψει το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2016, και αυτό να διανεμηθεί σε φοιτητική χορηγία και φοιτητικό πακέτο, στην ολότητα του.

Ζητεί, επίσης, την άμεση μείωση των ενοικίων και καλεί την Κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, είτε μέσω μείωσης των ενοικίων είτε μέσω οικονομικής στήριξης των φοιτητών, καθώς και άμεση τροχιοδρόμηση κατασκευής φοιτητικών εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών

Ζητεί, ακόμη, την μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που οι φοιτητές πληρώνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διασύνδεση των διδάκτρων με την κάλυψη παροχής βιβλίων κα υλικών μαθημάτων.

Η ΠΟΦΕΝ, στην ανακοίνωση της, διευκρινίζει ότι ο μόνος τρόπος να επανεξεταστεί η πραγματοποίηση της πορείας διαμαρτυρίας, είναι το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα αιτήματά της στη συνάντηση που έχει διευθετηθεί για σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X