ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:00
 

Συνάντηση Χαμπιαούρη-εκπαιδευτικών με μεγάλο διακύβευμα για την Παιδεία

Κάθονται στο ίδιο τραπέζι μετά από την έντονη αντιπαράθεση που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα

Τα επόμενα βήματα τόσο του υπουργείου Παιδείας όσο και των εκπαιδευτικών αναμένεται να κρίνει η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και των ηγεσιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ. Αν και μέχρι το πρωί της Δευτέρας φαινόταν μακρινό το όποιο περιθώριο συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, η κίνηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων φαίνεται να άλλαξε τα δεδομένα.

Πρόσκληση δια χειρός…

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχώρησαν σε κοινή συνεδρία και αποφάσισαν όπως προσκαλέσουν σε συνάντηση τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαύρη. Παρέδωσαν δια χειρός επιστολή στη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, σύμφωνα με την οποία καλούσαν την Τρίτη στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ τον Υπουργό Παιδείας με σκοπό να συζητήσουν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του διαλόγου.

Μετά την πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για διάλογο και την θετική απάντηση του υπουργού Παιδείας τα βλέμματα πλέον να είναι στραμμένα στην συνάντηση τους για να διαφανεί εάν θα γίνουν οι απαιτούμενες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές και μέσα από τον διάλογο που θα ακολουθήσει να βρεθούν κοινές συνισταμένες για να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των διδακτικών περιόδων τον οποίο επιδιώκει το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσκληση για διάλογο για τον εξορθολογισμό είχε αποστείλει και ο υπουργός Παιδείας την περασμένη Πέμπτη, λίγες ώρες πριν την διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ωστόσο δεν απάντησαν εξαρχής θετικά και παρέμειναν στην δεδηλωμένη θέση τους ότι οι ίδιοι παρακάθονται σε διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα μόνο με απόσυρση των όσων είχε αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Παιδείας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών για συνάντηση μέσω ανάρτησης του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter υπενθύμισε το συγκεκριμένο κάλεσμα. Σημειώνοντας ότι «με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων τον προσεχή Σεπτέμβρη, έχω ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και θα παρευρεθώ στην συνάντηση, παρόλο που είχαμε ήδη στείλει πρόσκληση για τις 24/7».

Διάλογος από μηδενική βάση

Σημειώνεται ότι παρά την συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά από δική τους επιδίωξη, συνεχίζουν να εμμένουν στην θέση τους για διάλογο από μηδενική βάση. Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ» αυτό τονίζεται και στην επιστολή πρόσκληση που απεστάλη στο Κώστα Χαμπιαούρη. Επισημαίνοντας ότι η στάση την οποία θα τηρήσει ο υπουργός Παιδείας στην συνάντηση θα δείξει εάν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παρακαθίσουν στο διάλογο ή εάν θα συνεχίσουν με νέα δυναμικά μέτρα.

Ενδεχόμενο μέτρων

Μάλιστα όπως πληροφορείται η « Κ» στην κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων το πρωί της Δευτέρας, αποφασίστηκε και σειρά μέτρων τα οποία θα ανακοινωθούν αν και εφόσον η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας δεν φέρει τα επιθυμητά για τους ίδιους αποτελέσματα.

Εκπαιδευτικοί κύκλοι επισημαίνουν ακόμα και το γεγονός ότι στην συνάντηση οι οργανώσεις θα θέσουν και το γεγονός ότι πλέον δεν είναι θέση μόνο των ιδίων για διάλογο από μηδενική βάση, αφού θεωρούν ότι η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας από χιλιάδες εκπαιδευτικούς έστειλε το μήνυμα ότι ο διάλογος από μηδενική βάση είναι απαίτηση της πλειονότητας των εκπαιδευτικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Η ίδια ανακωχή που έγινε και το 74 στην Κύπρο. τότε κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου.»
Χαριθέα  |  12:44

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X