ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ με κορυφαίο Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο

Νέους ορίζοντες για καινοτόμα έργα και συνέργειες προσβλέπει να διανοίξει η συμφωνία

Newsroom K

Νέους ορίζοντες για καινοτόμα έργα και συνέργειες προσβλέπει να διανοίξει συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Ritsumeikan University της Ιαπωνίας, που κατατάσσεται ανάμεσα στα τρία κορυφαία ιαπωνικά ιδιωτικά πανεπιστήμια και ανάμεσα στα 30 κορυφαία ασιατικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η συνεργασία των δυο μερών εγκαινιάστηκε επίσημα με την υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της επικοινωνίας και τεχνολογίες πληροφορίας.

"Με βάση υφιστάμενη προηγούμενη συνεργασία σε υποβολή από κοινού προτάσεων στο ερευνητικό πρόγραμμα TEAMING, το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Σχολή Επιστημών της Πληροφορίας και Μηχανικής του Ritsumeikan University θεσμοθετούν τη συνεργασία τους, η οποία προβλέπεται να διανοίξει ορίζοντες για καινοτόμα έργα και συνέργειες", προστίθεται.

Τον προηγούμενο Μάρτιο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΤΕΠΑΚ ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Πληροφορίας και Μηχανικής, καθηγητής Yoshio Νakatni και ο καθηγητής Uwe Serdult, αλλά και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Victor Kryssanov, οι οποίοι δήλωσαν ευχαριστημένοι με τη μέχρι τώρα συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Διαδικτύου.

Κατά την επίσκεψή τους εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, το οποίο θεωρούν ως καινοτόμο νεαρό πανεπιστήμιο που μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, με παγκόσμιας κλάσης εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ασία, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Για το 2018 διοργανώνεται, μεταξύ των δυο πανεπιστημίων, διεθνές εξ αποστάσεως θερινό σχολείο στα θέματα επικοινωνίας και κοινωνίας της πληροφορίας σε συνεργασία και με το ΕΤΗ Ελβετίας (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας).

Η ανακοίνωση σημειώνει πως το Ritsumeikan University, που ιδρύθηκε το 1869 και αριθμεί 50,000 φοιτητές, θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριο διεθνώς. Θεωρείται ακόμη ως το καλύτερο ιαπωνικό πανεπιστήμιο για τα διεθνή προγράμματα και συνεργάζεται για πρώτη φορά με κυπριακό πανεπιστήμιο, ενώ σημειώνεται πως αναμένεται όπως σύντομα, στις προσεχείς συνέργειες με το ΤΕΠΑΚ, θα εμπλέξει το συνεργαζόμενο δίκτυο βιομηχανίας, με εταιρείες όπως η Toshiba και η Sony.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X