ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Συνεχίζουν να προβληματίζουν οι κακοτεχνίες στα δημόσια σχολεία

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οργανωμένοι γονείς και μαθητές

Του Νικόλα Πέτρου

Συνεχίζουν να προβληματίζουν οι κακοτεχνίες που παρατηρούνται στα δημόσια σχολεία το τελευταίο διάστημα. Τόσο οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητα, τον τελευταίο μήνα, μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην Κύπρο, με ζημίες που υπέστησαν διάφορα σχολεία, όσο και οι ανησυχίες που εκφράζουν καθημερινή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καταδεικνύουν πως πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να δει το όλο ζήτημα πιο θερμά. Εξάλλου, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών, που η γραμματεία της Παγκύπριας Επιτροπής Μαθητών μέσω ανακοίνωσης της, αναφέρει πως έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από συμμαθητές τους για τα προβλήματα που προέκυψαν στα σχολεία των τελευταίο καιρό. Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, τονίζουν πως τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να φανερώνουν τις κακοτεχνίες, αλλά και τις κακές κτιριακές εγκαταστάσεις σε πολλά σχολεία.

Υπενθυμίζεται δε, πως στις αρχές Δεκεμβρίου στο νηπιαγωγείο του Αποστόλου Βαρνάβα στον Στρόβολο, κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στην εσωτερική είσοδο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπ. Παιδείας Αντρέα Μαραγκό, μιλώντας στην «Κ», να εξηγεί πως όταν κτίζετε ένα κτήριο χρειάζεται συνεχή συντήρηση, ρίχνοντας παράλληλα το μπαλάκι στις σχολικές εφορείες, σημειώνοντας ότι αυτές είναι αρμόδιες για τη συντήρηση των σχολείων.

Δυστυχώς, ωστόσο προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις δεν παρουσιάστηκαν μόνο στις αρχές του μηνός όταν ξέσπασαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και την περασμένη Τρίτη, όπου στο Λύκειο Εθνομάρτυρα στη Λευκωσία υποχώρησε από αίθουσα μεγάλο μέρος του ταβανιού σε μη διδακτική ώρα και κατέληξε πάνω στα θρανία, όπως επίσης και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσία το οποίο πλημμύρισε μετά από βροχόπτωση.

Γονείς: «Να κλείσουν αίθουσες αν χρειαστεί»

Επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, έστειλε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω της οποίας καλεί όλους να προβούν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους, σε όλες τις σχολικές μονάδες και να λάβουν τάχιστα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα ή πιθανές εστίες προβλημάτων. Οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως αυτό πρέπει να γίνει πριν μας προλάβουν δυσάρεστα και μη αναστρέψιμα γεγονότα, σημειώνοντας παράλληλα, πως «αν χρειαστεί να κλείσουν αίθουσες για την προστασία των παιδιών, και του προσωπικού, τότε αυτό πρέπει να γίνει».

«Θέτουμε την ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και όλων των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες, ως ύψιστη προτεραιότητα και η ευθύνη βαραίνει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού τα θέματα που άπτονται της υγείας και της ασφάλειας δεν θα έπρεπε να επιδέχονται καμία καθυστέρηση, καμία έκπτωση ή να καθυστερούν από τυπικές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες», κατέληξαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X