ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποβόσκει νέα κρίση στην παιδεία λόγω τετράμηνων εξετάσεων και αξιολόγησης

Αρνητικοί για την εφαρμογή τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης

Του Νικόλα Πέτρου

Νέα σύννεφα εμφανίζονται και πάλι στην Παιδεία, με τη θέση του Υπουργείου Παιδείας να εισάγει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο από την επόμενη σχολική χρονιά, κάτι που βρίσκει αντίθετους και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε τον Φεβρουάριου του 2018 η ΟΕΛΜΕΚ, το 75% των μελών της, τάχθηκε κατά αυτών. 

Συν αυτού, στις 18 Δεκεμβρίου είχε παρουσιαστεί η έκθεση για το Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, να ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταγράψουν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο και σε συνάντηση που θα γίνει στις 18 του Γενάρη να τις καταθέσουν.

Ωστόσο, αυτό που γεννά πολλά ερωτήματα τόσο στην ΠΣΕΜ όσο και στην ΟΕΛΜΕΚ, είναι γιατί πριν από αυτή τη συνάντηση έλαβαν πρόσκληση από τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, να προσέλθουν στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιανουαρίου για συνάντηση που αφορά τις τετράμηνες εξετάσεις αλλά και για τις μορφές αξιολόγησης του μαθητή.

Το μαθητικό κίνημα εξετάζει τρόπους αντιδράσεις για την αξιολόγηση

Οι αντιδράσεις

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, στην εν λόγω συνάντηση θα προσέλθει η συντεχνία υπό διαμαρτυρία ενώ παράλληλα ετοιμάζεται εναλλακτική πρόταση έχοντας ως στόχο το σχολείο να μην καταστεί εξεταστικό κέντρο, να μην συρρικνωθεί ο διδακτικός χρόνος, να μην αυξηθεί το άγχος των μαθητών και να μην οξυνθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας, όπως τονίζεται. 

Όσον αφορά την ΠΣΕΜ, έχοντας αναφέρει επανειλημμένα πως σε καμία περίπτωση ως μαθητικό κίνημα δεν θα δεχθούν την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, το οποίο, όπως χαρακτηρίζουν αποτελεί πισωγύρισμα για την παιδεία του τόπου, τονίζουν ότι «το μέτρο αυτό θα μετατρέψει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα, όπου οι μαθητές δεν θα ενδιαφέρονται για την πραγματική μόρφωση, την καλλιέργεια του πνεύματος και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης αλλά θα τρέχουν μαζί με τους καθηγητές να προλάβουν την ύλη».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», το μαθητικό κίνημα εξετάζει τρόπους αντιδράσεις σε περίπτωση που οι ανησυχίες τους δεν εισακουστούν και το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Το όλο σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνάντησης όλων των αρμόδιων φορέων για το Σύστημα Αξιολόγησης του Μαθητή στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την τρέχουσα εβδομάδα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X