ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Αποφασίζει την Πέμπτη η ΠΟΕΔ για την πρόταση Αναστασιάδη

Θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα την Τετάρτη δήλωσε ο Φίλιος Φυλακτού

Newsroom K

Την Πέμπτη θα αποφασίσει η ΠΟΕΔ εάν θα αποδεκτεί ή όχι την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η γραμματεία της ΠΟΕΔ συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης μετά την αναθεωρημένη πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ΠΟΕΔ αναμένει να της γνωστοποιηθεί επίσημα η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας τροποποιείται η απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σχετική επιστολή - ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας έχει κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά σε εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά όχι επίσημα στην ΠΟΕΔ, ως οργάνωση.
 
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «τα πρωινά είμαστε όλοι στα σχολεία και έτσι ο συντονισμός και οι συνεδριάσεις γίνονται τα απογεύματα και τα βράδια».
 
Οπως είπε, εκείνο που εξέτασαν πρωτίστως στη συνεδρία τους ήταν οι αυριανές διαδικασίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και αναφέρθηκε σε κάποια διαδικαστικά θέματα τα οποία επίλυσαν «και η ΠΟΕΔ είναι, όπως και οι άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, είναι πανέτοιμη για να πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση που θα καταλήξει σε ψηφοφορία από τα μέλη προκειμένου να δώσουν την εξουσιοδότηση στην ηγεσία αν και όταν το κρίνει σκόπιμο να εφαρμόσει μέτρα μη αποκλειομένων ή περιλαμβανομένων και των απεργιακών». Άρα, είπε, «επιλύσαμε αυτά τα πρακτικά ζητήματα».

Ανέφερε, επίσης, ότι είδαν και τημ ανακοίνωση από την προεδρία σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού και όπως είπε, αναμένουν, όπως αναφέρεται και στην ίδια την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, να τους γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας με ένα πιο επίσημο τρόπο, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποια θέματα που θέλουν να διευκρινίσουν, να ρωτήσουν.
 
«Διαδικαστικά την παραπέμπουμε στη συνεδρία του Διοικητικού μας Συμβουλίου την Πέμπτη. Οπότε, με αυτό το δεδομένο κλείσαμε τα θέματα μας σήμερα», συμπλήρωσε.

Συνεδριάζουν ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ. Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους αναφέρει ότι την Τετάρτη θα συγκληθεί η Γραμματεία της οργάνωσης προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της Γραμματείας θα βρίσκονται και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου,  που σχετίζονται άμεσα με την κρίση στον χώρο της εκπαίδευσης», προσθέτει.
 
Σημειώνει ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, «έτσι ώστε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας, να προσδιοριστούν και τα αμέσως επόμενα βήματα».
 
«Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα στον χώρο της εκπαίδευσης  έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ότι ο διάλογος είναι η μόνη επιβεβλημένη οδός για εξεύρεση λύσεων», κατέληξε.

Η πρόταση του Υπουργικού

Τροποιημένη πρόταση για την παιδεία, έβγαλε το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεσούσης της κρίσης. Οι αλλαγές που προτείνονται εντοπίζονται στη σύσταση επιτροπής από τρία υπουργεία για έναρξη διαλόγου, παραπομπή των εργασιακών στη ΜΕΠΕΥ, προετοιμασία σχεδίου εφάπαξ αφυπηρέτησης για εκπαιδευτικούς και σημεία που αφορούν τις απαλλαγές. Οι αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν στις εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X