ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:31
 

Το απόγευμα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν αν εξουσιοδοτούν ή όχι τις οργανώσεις τους για λήψη απεργιακών ή/και άλλων μέτρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Στο ψηφοδέλτιο αναγράφονται τα εξής: «Εξουσιοδοτώ το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ όπως χειριστεί κατά την κρίση του το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.7.2018 και να εξαγγείλει, αν το κρίνει σκόπιμο, απεργιακά ή/και άλλα μέτρα» και τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να απαντήσουν ναι ή όχι. Το ίδιοι ψηφοδέλτιο, με μόνη αλλαγή το όνομα της οργάνωσης, έχει και η ΟΛΤΕΚ.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 09:00 και ενώ το απόγευμα αναμένεται να συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα παγκύπρια και στη συνέχεια, θα συνέλθει η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για να εγκρίνει τα αποτελέσματα.

Στην ατζέντα της συνεδρίας της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ θα βρίσκονται και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, που σχετίζονται άμεσα με την κρίση στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΟΛΤΕΚ, θα συνέλθει είτε σήμερα είτε αύριο για να εξετάσει και επικυρώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και ακολούθως, θα ορίσει και Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των μελών της ΠΟΕΔ, με σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Οργάνωσης για λήψη μέτρων αντίδρασης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μη αποκλειομένων και των απεργιακών.

Σημειώνει ότι η ψηφοφορία, που ήταν μυστική, διεξήχθει στα πλαίσια Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης των Μελών, μεταξύ των ωρών 2:30μ.μ και 6:00μμ. στα ακόλουθα κέντρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ :Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας , ΛΑΡΝΑΚΑ: Δημοτικό Σχολείο Καθαρής «Δημήτρης Λιπέρτης», ΠΑΦΟΣ:10ο Δημοτικό Πάφου, ΜΟΡΦΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη.

Σημειώνει ότι σχετική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν και για τα οποία ζητείται η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση της βάσης των μελών θα προηγηθεί στους ίδιους χώρους την ίδια μέρα από τις 1:30μ.μ μέχρι τις 2:30μ.μ.

Στο ψηφοδέλτιο της προς την Παγκύπρια Γενική της Συνέλευση, η ΠΟΕΔ γράφει: «Ψήφισμα: Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2018, ενημερώθηκα στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τις 2 Ιουλίου 2018. Εξουσιοδοτώ το ΔΣ της ΠΟΕΔ να εφαρμόσει όλα τα μέτρα αντίδρασης που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, περιλαμβανομένων και απεργιακών, για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για το θέμα που προέκυψε μετά τις ετσιθελικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018». Στο τέλος του ψηφοδελτίου, τα μέλη της ΠΟΕΔ έχουν να επιλέξουν το Ναι και το όχι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση