ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:04
 

Ο Χαμπιαούρης έστειλε πίσω στο σχολείο Φυλακτού και Χαραλάμπους

Μέχρι σήμερα οι δύο εκτελούσαν καθαρά συνδικαλιστικό έργο, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη δεν έχουν καθόλου απαλλαγές

Newsroom K

Κανονικά προχωρά το υπουργείο Παιδείας τις αποφάσεις τους για εξορθολογισμός και από ότι φαίνεται και από τους σημερινές μετάθεσεις δεν σταματά ούτε στις ηγεσίες των οργανώσεων των εκπαιδευτικών. Καθώς σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης μετατίθενται σε σχολεία καθώς μέχρι σήμερα, δεν δίδασκαν εκτελώντας μόνο συνδικαλιστικό εργό λόγω και της συμφωνίας που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ υπουργού Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα ο Φίλιος Φυλακτού διορίστηκε σε σχολείο της Λευκωσίας ενώ ο ΓΓ της οργάνωσης Χάρης Χαραλάμπους σε σχολείο της Λεμεσού.

Μέσω ανάρτησης του στο Facebook o ΓΓ της ΠΟΕΔ σημείωσε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη ολοκληρώθηκε στην πράξη σήμερα το έργο του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης Αναστασιαδη σε βάρος των εκπαιδευτικών και των Εκπαιδευτικών τους Οργανώσεων.

Σημειώνοντας ότι σήμερα είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Εκπαιδευτικού Συνδικαλισμού, η οποία μας παίρνει πίσω 60 χρόνια. Επισημαίνοντας ότι από σήμερα η Γραμματεία της ΠΟΕΔ διασκορπιζεται κυριολεκτικά σε ολόκληρη την Κύπρο και ότι στην ουσία τα Γραφεία της ΠΟΕΔ θα είναι κλειστά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Φυλακτού:Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια

Μέσω γραπτής ανακοίνωσης απάντησε στην τοποθέτηση του σε σχολείο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Όπως σημειώνει ο κύριος Φυλακτού οι εκπαιδευτικοί  δεν αποπροσανατολίζονται από τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για αγώνα διαρκείας ως απάντηση στον υπουργό Παιδείας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

«Αυτοδύναμα δρώντες» θα κρατήσουμε την ΠΟΕΔ, θα προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο!

Φίλιος Φυλακτού, Πρόεδρος ΠΟΕΔ

Ως «αυτοδύναμα δρώντες», ακόμα και μέσα στο εχθρικό, το καταπιεστικό, το κατακριτικό περιβάλλον που εντέχνως έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό μας έργο, θα συνεχίσουμε να αποτελούμε την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), την Εκπαιδευτική-Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δασκάλων, των Νηπιαγωγών, των Ειδικών Εκπαιδευτικών, θα συνεχίσουμε να κρατούμε περήφανα τη σκυτάλη της ΠΟΕΔ με τη μακραίωνη και βαρυσήμαντη ιστορία της που συνεχίζεται, σε οποιοδήποτε χρόνο κι αν χρειαστεί να το κάνουμε.

• Δεν μπορούν να βάλουν αλυσίδες στα οράματά μας!
• Μπορεί να νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, μας τιμωρούν, μας φιμώνουν!
• Καλύτερα να τιμωρήσουν, να φιμώσουν εμάς παρά το Δημόσιο Σχολείο και τα παιδιά μας!

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαμπιαούρης με τη στήριξη της Κυβέρνησης έθεσε σε ισχύ μέσα από τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν, τα ετσιθελικά, παράνομα και μονομερή μέτρα που αποφάσισαν. Μεταξύ αυτών και η κατάργηση του δικαιώματος συνδικαλιστικού χρόνου των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών και η εξολοκλήρου τοποθέτησή τους στα σχολεία χωρίς οποιαδήποτε απαλλαγή.

Επιστροφή σε μια θέση που δεν είναι παρά τιμητική, αφού στην ουσία αποτελεί επιλογή για όλους μας να ακολουθήσουμε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στη ζωή μας. Λειτούργημα που αγαπούμε και ευσυνείδητα υπηρετούμε.

Ένα λειτούργημα που χιλιάδες συνάδελφοί μας με κόπο, μόχθο και αυταπάρνηση υπηρετούν καθημερινά. Ως εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έτυχε, για κάποιο χρονικό διάστημα, να εκλεγούμε από τους συναδέλφους μας για να υπηρετήσουμε την Εκπαίδευση και από μια άλλη θέση, εξίσου τιμημένη, αυτή του συνδικαλιστή.

Κάτι, που δεν επιλέξαμε να κάνουμε λόγω ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (υλικών) ΚΙΝΗΤΡΩΝ (μερική απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα) αλλά από καθαρά ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (άυλα) ΚΙΝΗΤΡΑ που συνοψίζονται:

-στην προάσπιση και θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου,
-στο όραμα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και των Λειτουργών του, των εκπαιδευτικών,
-στην προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εκπαιδευτικών,
- στην προσφορά προς την ευρύτερη κοινωνία δια μέσου του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλίζεθαι και της συμμετοχής στα κοινά.

Τα εσωτερικά (άυλα) αυτά κίνητρα αποτελούν την παρώθησή μας. Μας προσφέρουν εσωτερική ικανοποίηση, ευχαρίστηση και αυτοπραγμάτωση. Υπερνικούν τα, ετσιθελικώς και παρανόμως από την Επίσημη Πλευρά καταργηθέντα, εξωτερικά κίνητρα πρακτικής και διαδικαστικής, κυρίως, σημασίας, που αποτελούν, όμως, αναφαίρετα δικαιώματα, διεθνώς κατοχυρωμένα!

Οι πολιτικές που άρχισαν να υλοποιούνται πλήττουν υφέρποντας και καμουφλαρισμένα το Δημόσιο Σχολείο. Πλήττουν τα παιδιά μας. Για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και για τα παιδιά μας θα ξαναβγούμε στους δρόμους, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια. Παραμένουμε στην ουσία. Στέλνουμε ξεκάθαρα προς όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και προς ολόκληρη την κοινωνία, το μήνυμα που οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών μέσα στη λάβα του καλοκαιριού, δίνοντας μαζικά και δυναμικά το παρόν τους για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, βροντοφώναξαν:

ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση