ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
 

Χαμπιαούρης: Γονείς και κηδεμόνες ο κύριος στρατηγικός εταίρος για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

Ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρθηκε στο ρόλο των Ομοσπονδιών και των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι γονείς και κηδεμόνες ήταν, είναι και θα είναι κύριος στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Παιδείας στη προσπάθεια που καταβάλλεται για το μέλλον των παιδιών, ανέφερε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης, προσθέτοντας ότι μέσα από την κοινή διαβούλευση εκφράζουν τον γόνιμο προβληματισμό τους και εισηγούνται εποικοδομητικές λύσεις στον διάλογο που συνεχίζεται για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση
 
Σε χαιρετισμό του στην Εκπαιδευτική Έκθεση που διοργανώνει σήμερα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να ενημερώσει τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους, για τα προγράμματα φοίτησης που προσφέρονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους δημοφιλείς ακαδημαϊκούς προορισμούς για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.
 
Πρόσθεσε ότι μέσα από την έκθεση τα παιδιά θα «αντλήσουν πολλές σημαντικές πληροφορίες και τους παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα τα βοηθήσουν στη μεγάλη απόφαση, την επιλογή της κατεύθυνσης των σπουδών τους και την επαγγελματική ενδυνάμωσή τους. Σταθερή επιδίωξη όλων μας παραμένει πάντα η ενίσχυση της μόρφωσης και η στήριξη των ονείρων των νέων μας».
 
Παράλληλα, συνέχισε «παρέχεται η ευκαιρία σε ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης καθώς και φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, να ενημερώσουν υποψήφιους φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους για τα διαθέσιμα προγράμματα σπουδών και άλλες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η συνεχής ενημέρωση του κοινού και η αναβάθμιση των ευκαιριών πρόσβασης σε πληροφορίες, με έγκυρους και αντικειμενικούς τρόπους, με γνώμονα πάντα τις κοινωνικές ανάγκες καθώς και τις ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, είναι αναγκαία και απαραίτητη».
 
Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ακόμα ότι «ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο, οποιαδήποτε προσπάθεια στοχεύει στα πιο πάνω» και σημείωσε πως «στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού λειτουργεί η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, που είναι στελεχωμένη με άρτια καταρτισμένους Συμβούλους, οι οποίοι παρέχουν σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτική και επαγγελματική συμβουλευτική και στήριξη. Επίσης σε όλα τα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, οι Καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στηρίζουν, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, μαθητές και γονείς και τους ενισχύουν γύρω από προσωπικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά θέματα».
 
Με την ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας «τον εξορθολογισμό των θεμάτων φοιτητικής μέριμνας και τη συνεργασία μας με άλλους θεσμικούς φορείς, εκδηλώνουμε με υπευθυνότητα τη συνέχιση των προσπαθειών μας για την αυριανή εκπαιδευτική αναβάθμιση της μαθητιώσας νεολαίας μας, η οποία σύντομα θα βρεθεί στους ακαδημαϊκούς χώρους των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».
 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρθηκε και στο ρόλο των Ομοσπονδιών και των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και είπε πως «οι γονείς και κηδεμόνες ήταν, είναι και θα είναι κύριος στρατηγικός εταίρος μας στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Μέσα από την κοινή διαβούλευση εκφράζουν πάντα τον γόνιμο προβληματισμό τους και εισηγούνται εποικοδομητικές λύσεις στον μεγάλο διάλογο για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, ο οποίος συνεχίζεται».
 
Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά το έργο των Ομοσπονδιών και των Συνδέσμων Γονέων και τους ευχαριστεί «για την αγαστή συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα που στοχεύουν στην ποιοτική και αποδοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι τελικοί αποδέκτες των καρπών της ωφέλιμης αυτής συνεργασίας είναι στο τέλος τα παιδιά μας και η ευρύτερη κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X