ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:09
 

Χαμπιαούρης: Προώθηση επαγγελματικής μάθησης

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών προωθείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ο Υπουργός μιλούσε στο 28ο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο των Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Μετασχηματισμός των σχολείων σε κοινότητες μάθησης: ο ρόλος των Διευθυντών».

Ο κ. Χαμπιαούρη ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης αποτελούν η υποστηρικτική και συμμετοχική ηγεσία, το κοινό όραμα και οι κοινοί στόχοι, οι σαφείς προσδοκίες μάθησης, οι δομές επικοινωνίας και ενημέρωσης, η παροχή επαρκών υλικοτεχνικών υποδομών, το κλίμα δεκτικότητας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας».

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ενθαρρύνουμε και καλλιεργούμε τα στοιχεία αυτά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης, «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών, αφενός προσφέρει τη δυνατότητα για συνεχή επιμόρφωσή τους γύρω από θέματα που συνδέονται με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, αφετέρου ενισχύει σημαντικά τις επαγγελματικές κοινότητες μάθησης».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε, «ως Υπουργείο συμμετέχουμε σε Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εργάζεται για την αξιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν στα Δίκτυα Σχολείων και στις Επαγγελματικές Κοινότητες Μάθησης».

Ανέφερε ακόμη ότι «η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης προχώρησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας των Δικτύων και Κοινοτήτων Μάθησης».
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων μας τόσο για την επιτυχία των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης όσο και για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών».

Ως εκ τούτου, είπε, «επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλετε για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας αλλά και να ενδυναμώνουμε το έργο σας με κάθε δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X