ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

Υπ. Παιδείας: Δεν μειώνεται το ποσό που παραχωρείται στους φοιτητές

Όλοι οι φοιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι της φοιτητικής χορηγίας, θα πάρουν τη χορηγία, και αυτό είναι απόλυτα εγγυημένο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνεται το ποσό που παραχωρείται στους φοιτητές εφόσον οι πραγματικές δαπάνες για τη φοιτητική χορηγία καθορίζονται από τον περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμο του 2015 και ως εκ τούτου αυτές μπορούν να μειωθούν ή να αυξηθούν μόνο με τροποποίηση της υπό αναφορά νομοθεσίας, αναφέρει, σε ανακοίνωση του όσον αφορά στο θέμα του Προϋπολογισμού της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας για το έτος 2019, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι, όλοι οι φοιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι της φοιτητικής χορηγίας, θα πάρουν τη χορηγία, και αυτό είναι απόλυτα εγγυημένο.

«Κανένα δικαίωμα των φοιτητών δεν θα επηρεαστεί εφόσον δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή των κριτηρίων για την παραχώρηση της φοιτητικής χορηγίας. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να διατεθεί μεγαλύτερο ποσό για την φοιτητική χορηγία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα προχωρήσει τις διαδικασίες για Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό», σημειώνει.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει, επίσης, ότι παραμένοντας προσηλωμένο στον βασικό του στόχο, που είναι η όσον το δυνατόν ουσιαστικότερη στήριξη των φοιτητών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, θεωρεί ότι ο Προϋπολογισμός της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας είναι επαρκής, αφού αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δαπάνες και διασφαλίζει ότι ο κάθε φοιτητής θα πάρει το ποσό που δικαιούται.

Σημειώνει ότι μελετά ήδη και είναι πρόθυμο να συζητήσει αλλαγή των κριτηρίων παροχής της φοιτητικής χορηγίας, εφόσον τα προτεινόμενα προς συζήτηση κριτήρια στοχεύουν στην ενίσχυση των φοιτητών που προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του λαού με στόχο την σμίκρυνση της οικονομικής ανισοσκέλειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X