ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
 

Παράνομα σφαγμένα πρόβατα με πλαστές σφραγίδες του Κτηνιατρείου στη Λευκωσία

Η επιχείρηση διεξήχθη μεταξύ των ωρών 4.30 και 8.30 το πρωί, σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λευκωσίας, ιδιοκτησία 65χρόνου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αριθμό παράνομα σφαγμένων προβάτων, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείο Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρισης που διεξήχθη τις πρωινές ώρες σήμερα σε υποστατικό στην επαρχία Λευκωσίας. Διερευνάται κατά πόσον τα σφάγια θα διοχετεύονταν παράνομα για πώληση στην αγορά.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η επιχείρηση διεξήχθη μεταξύ των ωρών 4.30 και 8.30 το πρωί, σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λευκωσίας, ιδιοκτησία 65χρόνου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανακόπηκε αυτοκίνητο, που αναχωρούσε από την κτηνοτροφική μονάδα, και κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στο όχημα 21 σφάγια. Τα σφάγια ελέγχθηκαν από λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και διαπιστώθηκε ότι αυτά έφεραν πλαστές σφραγίδες του Κτηνιατρείου.

`Οπως αναφέρεται, "ακολούθησε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα, όπου εντοπίστηκε αριθμός προβιών, ζωικά απόβλητα και πλαστές σφραγίδες του Κτηνιατρείου. Εντοπίστηκαν επίσης ένα πριόνι και μαχαίρια, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για την παράνομη λειτουργία σφαγείου εντός της κτηνοτροφικής μονάδας".

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 65χρονου εντοπίστηκαν τρία σφάγια, ενώ σε έρευνα που έγινε σε υποστατικό ιδιοκτησίας του ιδίου εντοπίστηκαν ακόμη εννέα σφάγια.

Εναντίον του 65χρονου, καθώς και δύο άλλων προσώπων που εργάζονται για τον ίδιο, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας για καταδολίευση, συνωμοσίας για διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αδικήματα που αφορούν στον νόμο για την προστασία της υγιεινής του κρέατος, στον νόμο για την ταξινόμηση των σφάγιων των προβατοειδών, στον νόμο για την υγεία των ζώων και στον νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X