ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρεμπόδισαν ξανά τους γεωργούς στη Δένεια οι Τούρκοι

Η κατάσταση σήμερα εξελίχθηκε όπως την περιμέναμε, δήλωσε ο κοινοτάρχης της Δένειας

Newsroom K

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις του κατοχικού στρατού στην νεκρή ζώνη της Δένειας. Μετά τις συνεχόμενες παρεμποδίσεις του κατοχικού στρατού την περασμένη εβδομάδα, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί της Δένειας επέστρεψαν το πρωί της Τρίτης στα χωράφια τους προκειμένου να οργώσουν.

Συγκεκριμένα οι γεωργοί γύρω στις 09:50 εισήλθαν στη νεκρή ζώνη με τα τρακτέρ τους, και ενώ αρχικά δε φαινόταν ότι θα σημειωθεί παρεμπόδιση από τον κατοχικό στρατό, οι γεωργοί ξεκίνησα να οργώνουν. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, εμφανίστηκαν στην περιοχή Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι κάλεσαν τους γεωργούς να αποχωρήσουν από το σημείο.

Μετά από ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν οι γεωργοί με τους Τούρκους στρατιώτες και τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονταν στο σημείο, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εργασίες τους και να αποχωρήσουν από τα χωράφια λίγο πριν τις 11:00

Στο σημείο βρίσκονται μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες όπως και τρία αυτοκίνητα του κατοχικού στρατού.

Περιμέναμε την νέα παρεμπόδιση, δήλωσε ο κοινοτάρχης

Σε δηλώσεις του μετά την νέα παρεμπόδιση των Τούρκων, ο κοινοτάρχης της Δένειας κ. Παναγιώτου ανέφερε πως σήμερα η κατάσταση εξελίχθηκε όπως την περίμεναν. «Οι γεωργοί κατάφεραν να καλλιεργήσουν για 15 λεπτά, μέχρι που παρεμποδίστηκαν από τους Τούρκους στρατιώτες».

Ακολούθησε συζήτηση των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό στρατό και τους Ελληνοκύπριους γεωργούς, και αποφασίστηκε όπως θα έπρεπε να αποχωρήσουν οι γεωργοί.

«Οι συμβουλές οι δικές μας προς τους γεωργούς ήταν ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Από τώρα και στο εξής δεν είναι οι γεωργοί που θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κοινοτάρχης της Δένειας.

«Αυτό που ήθελαν να μεταδόσουν οι γεωργοί, ότι δεν τους αφήνουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, το έχουν μεταδώσει», ανέφερε ο κ. Παναγιώτου ενώ πρόσθεσε πως την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών που επιβλέπει την κατάσταση».

Δεν προκαλούμε, λένε οι γεωργοί

Εδώ και μια εβδομάδα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους Τούρκους στρατιώτες, ανέφερε σε δηλώσεις του γεωργός που μετέβη σήμερα στη νεκρή ζώνη. «Τις προηγούμενες ημέρες οι Τούρκοι ήταν οπλισμένοι, ενώ σήμερα δεν ήταν». Δεύτερος γεωργός που βρισκόταν στο σημείο ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα πηγαίνουν να δουλεύουν στην νεκρή ζώνη με ασφάλεια. «Δεν προκαλούμε κανέναν, εμείς θέλουμε μόνο να δουλεύουμε για να παίρνουμε το μεροκάματο στο σπίτι». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση