ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πειθαρχική έρευνα απο ΤΕΠΑΚ για τους 14

Διερευνώνται οι Ανώτεροι Λειτουργοί για ενδεχόμενες παρατυπίες που αφορούν στα ερευνητικά προγράμματα

Newsroom K

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ξεκίνησε τη διαδικασία πειθαρχικής έρευνας εναντίον των εν λόγω Ανώτερων Λειτουργών για ενδεχόμενες παρατυπίες που αφορούν σε ερευνητικά προγράμματα του Ωκεανογραφικού Κέντρου. 

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές σχετικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου από το 2015.

Το Συμβούλιο συνεργάζεται με τις αρχές της Αστυνομίας Λεμεσού στο έργο τους παραχωρώντας όλα τα στοιχεία που έχει στα αρχεία του και δεν αμφιβάλει ότι θα προχωρήσουν στη διαλεύκανση των υποθέσεων το συντομότερο δυνατό για το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον.

Κλειστά κρατούν τα στόματα οι ύποπτοι

Μπροστά σε κλειστά στόματα συνεχίζουν να βρίσκονται οι ανακριτές που διερευνούν τις καταγγελίες για το φερόμενο σκάνδαλο με τα ευρωπαϊκά προγράμματα για το οποίο υπό σύλληψη τελούν τα 14 πρόσωπα.

Μετά την ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης των 11 αρχικά συλληφθέντων προσώπων και την εξασφάλιση διαταγμάτων για άλλα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι ανακριτές προσπαθούν να συμπληρώσουν το πάζλ με τους 14 υπόπτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να μην δείχνουν διάθεση συνεργασίας.

Το βασικό πρόσωπο της υπόθεσης η πρώην Λειτουργός του ΤΕΠΑΚ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα των ανακριτών τηρώντας μια παρελκυστική τακτική. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ύποπτη στις ερωτήσεις των ανακριτών αντί να απαντήσει επί της ουσίας τους προτρέπει να εξετάσουν και άλλα προγράμματα.

Την ίδια τακτική, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τηρούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί. Πηγές από το χώρο των ερευνών θεωρούν ότι η τακτική που εφαρμόζουν οι συλληφθέντες δεν επηρεάζει την πορεία του ανακριτικού έργου.

Αυτό το οποίο λέγεται είναι πως η Αστυνομία έχει στα χέρια της ισχυρό μαρτυρικό υλικό, από την προεργασία που έγινε, προκειμένου να μην επηρεαστεί στην παρούσα φάση η πορεία των ερευνών.

Η παρούσα εβδομάδα θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία των ερευνών στο σκάνδαλο με τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τούσκ: Στον αέρα η ευρωτουρκική σύνοδος στην Βάρνα

«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου Του Σεραφείμ Κυκκκώτη**** Η παραβατική συμπεριφορά ...»
serafim kykotis  |  22:25

Ακιντζί: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ οι Ε/κ

«Οι εκφραστες του ε/κ κεφαλαιου συνταυτιζονται με τους ναζι τραμπουκους του ΕΛΑΜ ΧρΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρόεδρος ...»
Russ  |  19:19

Λακκοτρύπης στην «Κ»: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται

«Μονο για φανφάρες είσαστε όλοι. Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  |  18:59

Αποψη: Νέα Ελληνική Εθνική Στρατηγική - Από την Θεωρία στην Πράξη

«Οι Τούρκοι και οι τουρκοκυπριακή πλευρά εκμεταλλεύτηκαν και πώλησαν ελληνοκυπριακές περιουσίες για 43 ...»
Russ 3  |  15:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση