ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Του τηλεφώνησε πανικόβλητος πατέρας θύματος για αποφυλάκιση βιαστή

«Ξαφνικά να μου τηλεφωνά ο άνθρωπος τη νύχτα και να μου λέει ‘είδαμε τον, είδαμε τον, είδαμε τον’ σε κατάσταση πανικού» είπε ο κ.Περδίκης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 10 τη νύχτα και σε κατάσταση πανικού τού τηλεφώνησε ο πατέρας του κοριτσιού, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τον άνδρα που καταδικάστηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του, δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης και πρόσθεσε ότι η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να προστατεύεται το θύμα και να ενημερώνεται για την αποφυλάκιση του θύτη του.
 
Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο Πρόεδρος και Βουλευτής των Οικολόγων ανέφερε ότι ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκκρεμεί πρόταση νόμου ώστε σε περίπτωση αποφυλάκισης επ’ αδεία ή με χάρη, να ενημερώνονται οι συγγενείς και το θύμα για την απόφαση. «Τουλάχιστον να αποφεύγονται επικίνδυνες καταστάσεις σαν κι αυτές που περνούν σήμερα σε αυτό το χωριό. Θεωρούμε ότι η νομοθεσία μας πρέπει να εκσυγχρονιστεί σε αυτά τα θέματα για να εξασφαλίζεται το θύμα και όχι μόνο να έχει δικαιώματα ο θύτης».
 
Διευκρίνισε ότι η εν λόγω νομοθεσία είναι διαφορετική από τον τροποποιητικό νόμο ενώπιον της Επιτροπής Νομικών που αφορά τα σεξουαλικά αδικήματα και αφορά το να είναι υποχρεωμένο το αρμόδιο Συμβούλιο να ακούσει τη γνώμη του θύματος και της οικογένειάς του πριν την αποφυλάκιση επ’ αδεία του θύτη, αλλά και να ενημερώνονται θύμα και οικογενειακό περιβάλλον ότι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θ’ αποφυλακισθεί ο θύτης.
 
«Όχι ξαφνικά να μου τηλεφωνά ο άνθρωπος τη νύχτα και να μου λέει ‘είδαμε τον, είδαμε τον, είδαμε τον’ σε κατάσταση πανικού». Όπως είπε ο κ. Περδίκης, ήταν ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού που του τηλεφώνησε όταν είδε τον άνδρα που είχε καταδικασθεί για την σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. «Τί μπορούσα να κάνω 10 τη νύχτα; Δεν μπορούσα να τον σώσω. Τον απελευθέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του έδωσε χάρη. Δικαίωμά του», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«κ. Κούμα Αν τα καταφέρετε και με το σύστημα του ΓΕΣΥ, αυτό θα είναι το τρίτο λογισμικό σύστημα που ...»
Έλενα Νεοκλέους  |  10:28

Κάλεσμα Ακιντζί για άτυπη διάσκεψη

«O κύριος His Master`s Voice έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας δουλεύει! Ακιντζί εφέντημ, τζύλα το ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Kύριε Ντόμπρο Κελαήδη, αυτός είναι ο Άντρος Κυπριανού!!! »
ΑΚΑ  |  09:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X