ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:07
 

Πλοίο έκοψε δυο υποθαλάσσια καλώδια ίντερνετ

Προβλήματα με την διασύνδεση του Ίντερνετ με το εξωτερικό – σε δέκα μέρες η επιδιόρθωση της ζημιάς

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μαύρο σε αριθμό συνδρομητών διαδικτύου στην Κύπρο έχει ρίξει σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε την Πέμπτη σε δυο υποθαλάσσια καλώδια ένα της Cyta και ένα της Primetel. Το πρόβλημα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν εμφανίσθηκε στa υποθαλάσσια καλώδια της Cyta «Αλέξανδρος» και της Primetel HAWK.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τρία χιλιόμετρα ανοικτά της Κύπρου από την πλευρά του Ζυγίου για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί εντοπίσθηκε ότι τα δυο καλώδια έχουν αποκοπεί με αποτέλεσμα να εμφανισθούν προβλήματα στην διασύνδεση της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο λόγω μειωμένης διαθέσιμης χωρητικότητας.

Αρχικά το πρόβλημα εντοπίσθηκε σε πελάτες της Cyta και της Cablenet. Για την μεν Cyta το πρόβλημα ξεπεράσθηκε αφού επιστρατεύθηκε εφεδρικό καλώδιο του ημικρατικού οργανισμού. Το πρόβλημα όπως προκύπτει και από επίσημη ανακοίνωση συνεχίζει να υφίσταται για αριθμό συνδρομητών της Cablenet η οποία αγοράζει υπηρεσίες και από την Primetel το καλώδιο της οποίας εξυπηρετεί αριθμό συνδρομητών της Cablenet.

Η εταιρεία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ενημερώνει για τα προβλήματα που παρατηρούνται κάνοντας λόγο για πρόβλημα  ευρείας φύσεως που επηρεάζει γενικά τη διασύνδεση της Κύπρου με το εξωτερικό. Η Cablenet όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προβαίνει σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την αποκατάσταση της διεθνούς χωρητικότητας του δικτύου της το συντομότερο δυνατό.

Ύποπτο πλοίο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπεύθυνο για τη ζημιά που προκλήθηκε στα δυο υποθαλάσσια καλώδια εμφανίζεται πλοίο το οποίο πέρασε από την περιοχή και αναζητείται. Αυτό που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά είναι ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε η ζημιά στα δυο καλώδια νοουμένου ότι είναι ποντισμένα σε μεγάλο βάθος. Μια εξήγηση που δίνεται για την ζημιά είναι τα καλώδια να κόπηκαν από άγκυρα ωστόσο και σε αυτό το υποθετικό σενάριο δημιουργούνται νέα ερωτηματικά για τον λόγο που ένα πλοίο έριξε άγκυρες τρία χιλιόμετρα ανοιχτά της Κύπρου.

Τα δυο υποθαλάσσια καλώδια που υπέστησαν ζημιές συνδέουν την Κύπρο με την Αλεξάνδρεια και Μασσαλία όπου ενώνονται με άλλα υποθαλάσσια καλώδια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ζημιές αναμένεται να επιδιορθωθούν σε δέκα μέρες από ειδικό πλοίο που θα επιστρατευθεί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
βλάβη  |  cyta  |  cablenet  |  Καθημερινή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση