ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:25
 

ΠΟΕΔ: Ομαλότερο φέτος το ξεκίνημα στα Δημοτικά Σχολεία

Η προσπάθεια για επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τη στήριξη της καθημερινότητας των σχολείων επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί αναφέρει

Newsroom K

Ομαλότερο είναι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες, αναφέρει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) σε ανακοίνωσή της, την 3η μέρα μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σημειώνει ότι «η προσπάθεια για επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τη στήριξη της καθημερινότητας των σχολείων επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί και να ολοκληρωθεί».

Η ΠΟΕΔ, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της, «παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης των σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης».

Αναφέρει πως «φέτος, καταγράφεται ως θετική η όλη προσπάθεια εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και σημειώνεται ένα τουλάχιστον ομαλότερο ξεκίνημα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».

Αυτό ήταν και διαχρονική επιδίωξη της ΠΟΕΔ η οποία επισημάνει, ωστόσο, «πως η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών δεν επιτεύχθηκε ακόμα, παρά την παρέλευση των χρονοδιαγραμμάτων».

«Δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες που δυσχεραίνουν τον τελικό καταρτισμό του Ωρολόγιου Προγράμματος, που έχουμε επισημάνει, κυρίως, σε σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας» αναφέρει η ΠΟΕΔ.

Ξεκαθαρίζει «για άλλη μια φορά, ότι όλα τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση με ρυθμίσεις που να συνάδουν με την ισχύουσα Νομοθεσία και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων».

Προσθέτει ότι «οποιεσδήποτε άλλες ακολουθούμενες πρακτικές, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την ΠΟΕΔ, η οποία και δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε καταγγελίες σε περίπτωση που διαπιστώνει κάτι τέτοιο».

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατό να θεωρούνται ως λύσεις, η κάλυψη των όποιων κενών σε σχολικές μονάδες, είτε με πιστώσεις χρόνου για την επόμενη σχολική χρονιά είτε με μείωση του χρόνου των αλλόγλωσσων παιδιών, των παιδιών που στηρίζονται για τον αναλφαβητισμό, του διοικητικού χρόνου και άλλα».

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ καλεί τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, «μετά τις επισημάνσεις μας για τα συγκεκριμένο ζήτημα να μεριμνήσει έτσι ώστε αυτό να ρυθμιστεί με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου εκεί και όπου υπολείπεται».

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «η σχολική χρονιά δεν αρκεί, μόνο, να αρχίσει ομαλά αλλά θα πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της να υπάρχουν διαδικασίες διαχείρισης και επίλυσης διαφόρων ζητημάτων που αναδύονται μέσα από την καθημερινότητα των σχολείων».

Είναι γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο που η ΠΟΕΔ «θα επιδιώξει και θα απαιτήσει να εντατικοποιηθεί ο θεσμικός διάλογος για την οριστική διευθέτηση των θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και συνεπακόλουθα με την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της οδήγησε στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού

«Ενώ εσείς τόσα χρόνια κάνατε εξαιρετική δουλειά. δεν είχατε το Μαρί, δεν οδηγήσατε την οικονομία στην ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  14:52

Μακεδονικό: Στο έδαφος της ΠΓΔΜ η υπογραφή της συμφωνίας

«Ακόμη να δούμε επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού. Ο λαλίστατος ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:02

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση