ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:41
 

Πόλεμος κατά του εγκλήματος, με τις ευλογίες του Προέδρου

Πλήρη στήριξη σε ηγεσία και μέλη – Η Αστυνομία δεν απειλείται το μήνυμα προς τον υπόκοσμο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μόνο τυχαία ή τυπική μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την Πέμπτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας. Τα όσα μετέφερε ο Ιωνάς Νικολάου στην ηγεσία και τα μέλη της επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτό το οποίο είναι ορατό πλέον μετά την δολοφονική επίθεση στη Λεμεσό. Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και η κυβέρνηση όχι μόνο είναι αλλά και εμφανίζεται αποφασισμένη να κυνηγήσει με κάθε τρόπο και μέσο το οργανωμένο έγκλημα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενη ότι το έργο της Αστυνομίας είναι δύσκολο στην παρούσα φάση με την επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ουσιαστικά πρόσφερε σε ηγεσία και απλούς αστυνομικούς πλήρη πολιτική κάλυψη μεταφέροντας την υποστήριξη του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας στο έργο που επιτελείται το τελευταίο διάστημα. Έργο που φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Η δημόσια αναφορά του Ιωνά Νικολάου ότι η Αστυνομία δεν απειλείται είναι ξεκάθαρη απάντηση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταίας για απειλές κατά συγκεκριμένων αστυνομικών. Αστυνομικές πηγές με τις οποίες μιλήσαμε μας μετέφεραν την ικανοποίηση ακόμα και απλών Αστυνομικών για την δημόσια στήριξη από πλευράς κυβέρνησης στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Οι ίδιες πηγές μας έλεγαν με νόημα πως η μετάβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ουσιαστικά αποτελεί επιβράβευση του έργου που επιτελείται εκεί. Η κυβέρνηση όπως ξεκάθαρα φαίνεται είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με την ίδια ένταση την προσπάθεια κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Κάτι που μετέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο κ. Νικολάου μετέφερε τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Διευθυντή Νίκο Σοφοκλέους και τους απλούς αστυνομικούς μιας κίνηση που μεταφράζεται από αστυνομικές πηγές ως ένδειξη αποφασιστικότητας.

Αποφασισμένη η Αστυνομία

Από κυβερνητικής πλευράς το έργο που επιτελείται το τελευταίο διάστημα από πλευράς Αστυνομίας κρίνεται ικανοποιητικό. Όπως είχε επισημανθεί και από την «Κ» σε χθεσινό ρεπορτάζ σε συγκεκριμένα αστυνομικά κλιμάκια επικρατεί μια τελείως διαφορετική νοοτροπία στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Η πολιτική στήριξη που απολαμβάνει η ηγεσία της Αστυνομίας φαίνεται ότι έχει λύσει τα χέρια των Αστυνομικών.

Συνάμα η τοποθέτηση συγκεκριμένων προσώπων σε νευραλγικά πόστα αποδίδει καρπούς κάνοντας πράξη αυτό το οποίο λέγεται ότι «τα εγκληματικά στοιχεία θα νιώσουν την ασφυκτική πίεση της Αστυνομίας». Η πρώτη αξιολόγηση της κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών είναι θετική. Πέρα από τις συχνές επιχειρήσεις φαίνεται να μπήκε φραγμός σε μια σειρά εγκληματικών ενεργειών όπως οι καθημερινοί εμπρησμοί σε επαγγελματικά υποστατικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση