ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
 

Πολλά ερωτηματικά για τη Δερύνεια

Καθυστερούν τα απαιτούμενα έργα στην τουρκική πλευρά

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Θα ανοίξει τελικά τη Δευτέρα το οδόφραγμα της Δερύνειας; Για ποιο λόγο παρατηρείται καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της τουρκικής πλευράς για την κανονική λειτουργία του νέου οδοφράγματος; Πως αντιδρά η τ/κ πλευρά στις σχετικές δηλώσεις της ε/κ πλευράς;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» του νέου οδοφράγματος της Δερύνειας συνοδεύεται από σειρά πολλών αναπάντητων ερωτημάτων. Το μεσημέρι της Παρασκευής έφταναν στην «Κ» σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το νέο οδόφραγμα της Δερύνειας από διάφορες καλά ενημερωμένες πηγές.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες

Συγκεκριμένα, τ/κ πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οδοφράγματος τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι. Πρόκειται για το εγχείρημα της αφαίρεσης ενός πόστου του τουρκικού στρατού και κυρίως κάποιων συνθημάτων που ενοχλούν την ε/κ πλευρά.

Η διαδικασία της αφαίρεσης έπρεπε κανονικά να είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες Πέμπτη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει χώρα οι αναμενόμενες εργασίες. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει το «Προεδρικό» του Μουσταφά Ακιντζί σε ακτιβιστές, οι οποίοι δίνουν αγώνα δρόμου για την λειτουργία του νέου οδοφράγματος.

Πολλά τα ερωτηματικά

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά δημιουργούνται στην τ/κ πλευρά με αφορμή τα τελευταία μηνύματα που φτάνουν από την ε/κ πλευρά σχετικά με το οδόφραγμα της Δερύνειας. «Μήπως τελικά η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί την άμεση λειτουργία του νέου οδοφράγματος», είναι ένα από τα ερωτηματικά που ακούγονται στους κύκλους του «Προεδρικού».

Την ίδια ώρα, κύκλοι του ΟΗΕ επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι υπάρχουν εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από την τουρκική πλευρά, για την ομαλή λειτουργία του νέου οδοφράγματος. Μέχρι και χθες, η τ/κ ηγεσία διαβεβαίωνε τους ενδιαφερόμενους ότι αυτές οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X