ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολλά ερωτηματικά για τη Δερύνεια

Καθυστερούν τα απαιτούμενα έργα στην τουρκική πλευρά

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Θα ανοίξει τελικά τη Δευτέρα το οδόφραγμα της Δερύνειας; Για ποιο λόγο παρατηρείται καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της τουρκικής πλευράς για την κανονική λειτουργία του νέου οδοφράγματος; Πως αντιδρά η τ/κ πλευρά στις σχετικές δηλώσεις της ε/κ πλευράς;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» του νέου οδοφράγματος της Δερύνειας συνοδεύεται από σειρά πολλών αναπάντητων ερωτημάτων. Το μεσημέρι της Παρασκευής έφταναν στην «Κ» σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το νέο οδόφραγμα της Δερύνειας από διάφορες καλά ενημερωμένες πηγές.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες

Συγκεκριμένα, τ/κ πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οδοφράγματος τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι. Πρόκειται για το εγχείρημα της αφαίρεσης ενός πόστου του τουρκικού στρατού και κυρίως κάποιων συνθημάτων που ενοχλούν την ε/κ πλευρά.

Η διαδικασία της αφαίρεσης έπρεπε κανονικά να είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες Πέμπτη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει χώρα οι αναμενόμενες εργασίες. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει το «Προεδρικό» του Μουσταφά Ακιντζί σε ακτιβιστές, οι οποίοι δίνουν αγώνα δρόμου για την λειτουργία του νέου οδοφράγματος.

Πολλά τα ερωτηματικά

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά δημιουργούνται στην τ/κ πλευρά με αφορμή τα τελευταία μηνύματα που φτάνουν από την ε/κ πλευρά σχετικά με το οδόφραγμα της Δερύνειας. «Μήπως τελικά η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί την άμεση λειτουργία του νέου οδοφράγματος», είναι ένα από τα ερωτηματικά που ακούγονται στους κύκλους του «Προεδρικού».

Την ίδια ώρα, κύκλοι του ΟΗΕ επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι υπάρχουν εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από την τουρκική πλευρά, για την ομαλή λειτουργία του νέου οδοφράγματος. Μέχρι και χθες, η τ/κ ηγεσία διαβεβαίωνε τους ενδιαφερόμενους ότι αυτές οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X